Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: PPRM este o formaţiune nouă, cu oameni din afara politicului moldovenesc, care au ambiţia şi instrumentele necesare pentru a schimba lucrurile spre bine

|versiune pentru tipar| PPRM, 28 octombrie 2014

Preşedintele Partidului Popular din Republica Moldova, Alexandru Oleinic a fost aseară invitatul emisiunii Главное, la postul de televiziune TVC 21. Dialogul a îmbrăcat alura unei polemice coerente, constructive şi logice.

Alexandru Oleinic s-a pronunţat asupra subiectului Stabilitate politică a Republicii Moldova, “preşedintele Republicii Moldova va fi ales în mod direct de către popor, iar responsabilizarea politicienilor o vom asigura prin trecerea la alegerea deputaţilor în Parlamentul Republicii Moldova, printr-un sistem electoral mixt, în care deputaţii să fie aleşi pe liste de partid şi în circumscripţii uninominale în proporţie de 50 la 50. PPRM va reduce numărul de deputaţi pînă la 71.”

În perimentrul aceleiaşi discuţii preşedintele partidului PPRM, a afirmat că este necesar oferirea dreptului de vot cetăţenilor, care va fi asigurat prin întroducerea registrului electronic al alegătorilor.

Întrebat de poziţia politică pentru care pledează PPRM, Alexandru Oleinic a desfăşurat gîndul “Republica Moldova trebuie să urmeze calea integrării în Uniunea Europeană, dar trebuie să întreţină relaţii politico-diplomatice şi cu ţările din vecinitate: Ucraina, România, Federaţia Rusă.” Tot în această ordine de idei, a fost abordată şi latura care poziţionează Republica Moldova ca un stat independent, care nu ar adera la nici un bloc militar, pentru că astfel şi-ar pierde din statalitate.

Despre Economia Republicii Moldova, Alexandru Oleinic a subliniat cele două căi de dezvoltare, pe de o parte a “resurselor intelectuale” (oamenii, educaţia, valorile, tradiţia) şi “pamântul” resursa care trebuie să devină punctul forte pentru o ţară agrară. Moldova nu trebuie să fie ţara care importă 80%, iar embargoul la carne a scos în vileag că Republica Moldova importă de 3 ori mai mult decît exporta produse din carne.

PPRM optează pentru:

  1. susţinerea agricultorilor — introducerea cotei de 0% la impozitul pe venit pentru gospodăriile ţărăneşti (întreprinderi micro) pe o perioadă de cinci ani;
  2. dezvoltarea afacerilor la sate si stimularea crearii fermelor familiale (10–60ha-) compensarea ratei dobînzii la credite pe un termen de cel puţin 10 ani, contractate pentru cumpărarea terenurilor agricole in satele de baştina.

Alexandru Oleinic, preşedintele Partidului Popular din Republica Moldova a menţionat că PPRM este o formaţiune nouă, cu oameni din afara politicului moldovenesc, care au ambiţia şi instrumentele necesare pentru a schimba lucrurile spre bine. O echipă de profesionişti care au demonstrat că ştiu, şi pot aduce schimbarea. A îndemnat poporul să creadă în cei care iubesc această ţară, le pasă de oamenii născuţi pe această talpă de pămînt, oamenilor de cuvint şi acţiune — oamenilor din PPRM!

Sursa: pprm.md