Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

PPRM vrea o schimbare politică radicală şi o critică pe Elena Udrea candidat prezidenţial susţinut de Traian Băsescu

|versiune pentru tipar| PPRM, 29 octombrie 2014

PPRM consideră că şi în Moldova este nevoie de o înnoire totală a clasei politice, pentru a avea o guvernare nouă pentru o nouă Moldovă, aşa cum s-a întîmplat şi în Ucraina şi cum va avea loc şi în România.

Alegerile de duminică din Ucraina au adus o schimbare politică radicală. Au cîştigat partidele noi, partide mai mari şi mai mici, în timp ce aliaţii fostului preşedinte Viktor Ianukovici au obţinut doar 8 la sută din voturi iar Comuniştii, cu 2%, nici măcar nu au reuşit să intre în Parlament.

Putem spune că Ucraina s-a înnoit. Vecinii noştri au adus la putere partide noi şi oameni noi. PPRM salută această schimbare radicală şi transmite felicitări învingătorilor.

Dar semnificaţia cea mai importantă a acestei schimbări, din punctul nostru de vedere, este că prin votul lor, vecinii noştri au ales integritatea ţării lor, împotriva celor care îşi doresc o Ucraină ruptă în două.

Este o lecţie şi pentru noi, pentru cetăţenii Republicii Moldova, să votăm şi noi pentru integritatea ţării, pentru acele forţe politice care unesc ţara şi nu o divizează între Est şi Vest.

Şi în România, vecinul nostru de pste Prut, au loc, peste cîteva zile, alegeri care vor produce o schimbare majoră, având în vedere că actualul preşedinte, Traian Băsescu îşi încheie şi ultimul mandat în fruntea ţării.

După cum ştim cu toţii, aproape 300 000 de concetăţeni de-ai noştri, care au dobândit şi cetăţenie română, au drept de vot şi în alegerile din România.

PPRM recomandă membrilor şi simpatizanţilor săi care au şi cetăţenie română să voteze cu acei candidaţi prezidenţiali care au dovedit respect pentru Republica Moldova, candidaţi care n-au încercat să obţină voturile noastre prin declaraţii şi acţiuni populiste.

Şi pentru că e vorba despre candidaţii prezidenţiali din România, vrem să spulberăm o confuzie care s-a creat de-a lungul acestei campanii.

După cum ştiţi simbolul nostru electoral este Mărul. Există în România un candidat prezidenţial care are ca simbol electoral tot mărul. Este vorba despre doamna Elena Udrea, care reprezintă Partidul Miscarea Populară şi care candidează ca reprezentant al actualului preşedinte Traian Băsescu.

PPRM declară că nu există nici o legătură între cele două partide politice, Partidul nostru şi partidul doamnei Elena Udrea. Noi am ales drept simbol Mărul în februarie anul trecut, cu cîteva luni înainte de apariţia partidului doamnei Udrea, care s-a înfiinţat pe 18 mai 2013.

Prin urmare, vrem să infirmăm orice zvon legat de o eventuală legătură între cele două partide. Noi suntem un partid nou, cu oameni noi care militează pentru o schimbare politică radicală în Republica Moldova pe cînd doamna Elena Udrea reprezintă, în România, o politică de continuitate.

Ne delimităm de doamna Udrea cu atât mai mult cu cît domnia sa a avut şi un comportament electoral pe care-l considerăm neadecvat faţă de ţara noastră. Pentru noi orice confuzie între PPRM şi partidul doamnei Elena Udrea, este în defavoarea noastră şi protestăm împotriva oricărei tentative de a ne compromite prin asociere cu doamna Udrea.

Şi ca lucrurile să fie şi mai clare, vă invităm să priviţi şi să comparaţi afişele noastre cu ale doamnei Elena Udrea. Putem spune fără nicio îndoială că fetele noastre sunt mai frumoase decît ale lor. Iar dacă doamna Udrea se consideră “Bună pentru România” aşa cum e sloganul domniei sale, noi putem spune, prin comparaţia cu afişul nostru, că doamna Udrea “Nu e Bună şi pentru Moldova”. A noastră e mai frumoasă.

Sursa: pprm.md