Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: discuţiile despre identitate gen “cine suntem?”, “ce limbă vorbim?”, sînt folosite mai mult pentru a ne dezbina, decît pentru a ne uni

|versiune pentru tipar| PPRM, 3 noiembrie 2014

În seara datei de 30 octombrie 2014, Alexandru Oleinic a fost invitat la postul de televiziune Realitatea TV, în emisie direct. Preşedintele formaţiunii a reconfirmat că PPRM este un partid nou, care a prins contur pe arena politicului de trei ani, format dintr-o echipă de profesionişti ghidaţi de dorinţă şi curajul de a aduce schimbarea.

Alexandru Oleinic a atras atenţia asupra faptul că Partidul Popular din Republica Moldova este angajat într-un dialog direct permanent cu cetăţeanul, dialog în care este vorba despre durerile, dorinţele şi spiraţiile oamenilor. “Echipa PPRM merge în teren saptămânal, iar acolo se vede bine că cetăţeanul doreşte o altă clasă politică, oameni noi, pentru că ei nu cred în promisiuni, în vorbe frumoase şi nu au încredere în liderii politici actuali. În acest sens, Ucraina este un exemplu veridic şi concret care arată că se poate aduce schimbarea,” a declarat Alexandru Oleinic.

Preşedintele partidului s-a referit şi la campania iniţiată de Partidul Popular din Republica Moldova “Tu alegi preşedintele ţării!”, prin care PPRM şi-a propus colectarea semnăturilor pentru modificarea Constituţiei, astfel încît Preşedintele ţării să fie ales direct de către popor.

Alexandru Oleinc a adersat critic la adresa politicienilor care promit înaintea campaniilor electorale, iar apoi, fiind la guvernare, îşi doar propriile interese “acuma cetăţeanul nu crede în promisiuni, frumos vorbesc toţi, acuma e timpul politicienilor care trebuie să spună ce au facut deja, iar PPRM este o echipă de acţiune care se va conduce de un Program Electoral care a fost creat un an, care reflectă atât probleme, cât şi soluţiile pentru a rezolva probleme în cauză.”

Preşedintele formaţiunii a scos în evidenţă ipoteza precum că această căutare infinită a identităţii, “cine suntem?”, “ce limbă vorbim?” mai mult ne-a divizat, decât ne-a unit. Dumnealui ne-a îndemnat să acţionăm, iar răspunsurile vor veni de la sine. În aceiaşi ordine de idei s-a menţionat că semnarea Acordului de Asociere, încă nu înseamnă calea fermă spre Uniunea Europeană, mai întâi ar trebui optăm pentru spublerarea prafului cancerogen din sistemul judiciar, din sectorul bussines-ului, metehnelor din activitatea procuraturii şi problema corupţiei care se pară că capăta teren.

Sursa: pprm.md