Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Alexandru Oleinic: Cine ţine cu poporul, pe 30 votează Mărul!

|versiune pentru tipar| PPRM, 7 noiembrie 2014

Joi, 6 noiembrie, Alexandru Oleinic, preşedintele PPRM, a fost invitatul postului naţional de televiziune Moldova 1 în cadrul dezbaterilor pentru parlamentarele de la finele acestei luni.

Alexandru Oleinic şi-a început discursul cu un apel către cetăţeni să voteze Mărul — simbolul Moldovei, un simbol al sănătăţii şi al bunăstării. “Partidul Popular din Republica Moldova, este un partid nou, cu o echipă nouă de oameni profesionişti, oameni patrioţi şi buni gospodari. PPRM vine cu un program electoral care a fost eleborat împreună cu zeci de mii de cetăţeni, cu care am identificat problemele existente în Republica Moldova şi am formulat soluţii pentru rezolvarea lor” a menţionat preşedintele formaţiunii.

Programul electoral al Patridului Popular din Republica Moldova scoate în edivenţă câteva direcţii esenţiale pentru dezvoltarea Moldovei ca stat independent şi suveran:

“Veşnicia s-a născut la sat, dar în ultimii ani, tot aici s-a instaurat şi sărăcia”, a afirmat în discuţie Alexandru Oleinic, unde a făcut referire şi la cazul din 1 septembrie, curent, când dumnealui a fost la o şcoală din raionul Hînceşti, iar în clasa întîi erau doar 14 copii. “Moldovenii nu mai trebuie să stea cu mîna întinsă, ci să o stringă în pumn ca să fie o adevărată putere.”

“Agricultura trebuie să fie motorul economiei din ţara noastră, însă e nevoie de mai multe acţiuni care ar susţine agricultorii — investiţii din partea statului, susţinerea tinerilor care doresc să investească în afaceri la sat, scoaterea barierelor care blochează dezvoltarea agriculturii”, a declarat Alexandru Oleinic.

Totodată, el a vorbit despre accesul producătorului la pieţele agroalimentare, unde, în opinia sa, sînt monopoluri instaurate de cei de la putere, dar şi despre implementarea unui sistem certificat de depozitare a cerealelor, care ar permite păstrarea acestora şi vinderea la un preţ mai mare.

PPRM propune şi soluţii de motivare a tinerilor: subvenţionarea şi susţinerea micilor afaceri rurale şi stabilirea categoriei de tineret, de la 18 ani la 40 de ani.

La sfârşitul discuţiei preşedintele PPRM, a adoptat un stil original şi inedit, a refuzat să vorbească cu lozinci, dar a ultilizat în discursul său final o metaforă “Dragi prieteni, Moldova se aseamănă cu o livada de mere — ea trebuie curăţită la timp de uscături şi daunători, trebuie protejată de cei care fură merele şi le lasă să îngheţe. Guvernarea a lăsat această livadă de izbelişte. Noi ştim care sînt uscăturile şi cine fură merele din această livadă care este satul nostru moldovenesc, care este Moldova. Noi oamenii Mărului, suntem oameni gospodari şi vom avea grijă de livada noastră, a tuturor”.

Sursa: pprm.md