Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

PPRM: Sîntem aici ca să curăţăm ţara de uscături şi de dăunători! Să-i măturăm de la putere!

|versiune pentru tipar| PPRM, 10 noiembrie 2014 | 

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM), prin Organizaţia Fermierilor, a organizat azi, începînd cu ora 12, un protest mai puţin obişnuit la adresa guvernanţilor pentru modul cum au gestionat pînă acum criza declanşată de embargourilor ruseşti asupra produselor agricole moldoveneşti.

Participanţii la protest au răsturnat în faţa Guvernului lăzi de mere îngheţate sub care i-au “îngropat” pe cîţiva politicieni printre care Vladimir Voronin, Vlad Filat şi Marian Lupu desenaţi pe nişte matrioshki.

La protestul care s-a desfăşurat în faţa clădirii Guvernului au participat cîteva zeci de fermieri liderii PPRM, domnul Alexandru Oleinic (preşedinte) şi domnul Valeriu Cosarciuc (prim-vicepreşedinte) precum şi Vasile Mârzenco, Directorul Executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor din Republica Moldova.

“Sîntem aici ca să curăţăm ţara de uscături şi de dăunători! Nu vom sta cu mîna întinsă ci o vom face pumn ca să fie o adevărată putere. Birocraţia îi sufocă pe producători. Subvenţii nu există. Fructele şi legumele noastre îngheaţă pe copaci şi pe cîmp. Agricultorii noştri, fermierii, producătorii noştri dacă nu sînt ajutaţi dispar. Şi dacă dispar ei, dispare satul moldovenesc. Şi dacă moare satul moldovenesc moare şi statul nostru.” a declarat preşedintele PPRM, Alexandru Oleinic, în faţa protestarilor.

Particpanţii la mitingul din faţa Guvernului au purtat pancarte cu lozinci ca: “Vă rugăm să ne scuzaţi… Nu producem cît furaţi”, “Minţiţi de-ngheaţă merele!” sau “Ne vrem ţara înapoi!”

“Guvernanţii au promis compensaţii pentru pierderile suferite de producătorii agricoli în urma embargoului rusesc dar marea majoritate a fermierilor nu au primit nimic. Au organizat şi tot felul de licitaţii la care cei mai mulţi dintre fermieri nici nu au putut să participe. Iar merele au îngheţat in copac. Iată-le aici. Le-am adus aici în faţa guvernului ca să le vadă şi ei. Poate nu au aflat că au îngheţat merele pe copaci.

După estimările noastre la primul îngheţ din această toamnă au îngheţat pe copaci mai mult de 50 de mii de tone pentru că oamenii n-au mai avut ce să facă cu ele, n-au mai avut unde să le vîndă. Suma promisă de guvern pentru compensare, de 60 de milioane ar fi ajuns oricum doar pentru o mică parte din pierderi, cand pierderile se ridica la 400 de milioane.” a declarat în faţa celor prezenţi la protest, Valeriu Cosarciuc, Prim Vice-Preşedintele PPRM. “Să măturăm ţara de hoţi şi bandiţi! Să-i măturăm de la putere!” a încheiat domnul Cosarciuc.

“Noi am cerut primului ministru să vină cu modificări la Legea bugetului pentru a mări acest fond pentru compensaţii. Acest lucru nu s-a întîmplat.” a mai spus domnul Valeriu Cosarciuc.

Liderii PPRM au anunţat că partidul Mărului va mai organiza în perioada următoare proteste de acest fel.

Sursa: pprm.md