Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Abuz al vameşilor moldoveni pe terioriul ţării împotriva unui candidat PPRM

|versiune pentru tipar| PPRM, 11 noiembrie 2014

În seara zilei de 11 noiembrie, Grigore Racu, candidat la funcţia de deputat din partea Partidului Popular din Republica Moldova a fost oprit la postul vamal intern numărul 2 de lîngă podul Criuleni, în timp ce se deplasa de la Chişinău, către satul Holercani, localitatea de baştină a candidatului.

Maşina în care se afla Grigore Racu, a fost stopată de 2 vameşi, care au cerut actele la contorol, au percheziţionat maşina, au verificat literatura şi tirajul care era transportat. Grigore Racu a cerut vameşilor să prezinte documentele, dar aceştia iniţial au refuzat după care au prezentat legitimaţiile invocînd că ei au dreptul să facă astfel de percheziţii tuturor maşinilor care trec prin acel punct. La cererea candidatului PPRM de a întocmi un proces verbal de percheziţionare a automobilului, vameşii au refuzat să îl facă.

Grigore Racu a fost lăsat să plece doar după ce unul din vameşi s-a consultat cu cineva la telefon, iar candidatul PPRM a invocat că va face o plîngere pe numele lor.

Partidul Popular din Republica Moldova consideră inadmisibil un astfel de comportament faţă de cetăţenii Republicii Moldova, care vin din ţara lor şi pleacă tot în ţara lor şi cere organelor competente să ia atitudine faţă de acest caz.

Sursa: pprm.md