Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

PPRM cere implementarea eficientă şi responsabilă a Acordului de Asociere UE-R. Moldova

|versiune pentru tipar| PPRM, 13 noiembrie 2014

Partidul Popular din Republica Moldova salută şi califică ratificarea Acordului de Asociere a R. Moldova la UE de către Parlamentul European drept un act istoric. Este întruchiparea voinţei majorităţii concetăţenilor noştri care indică o largă deschidere spre o Moldovă Nouă. O Moldovă vegheată de justiţie, cu generaţii bine instruite, cu locuri de muncă, cu agricultori sprijiniţi în munca lor de zi cu zi.

Trebuie să ţinem cont că aderarea crează nişte oportunităţi pe care trebuie să fim pregătiţi să le fructificăm. Dacă nu vom şti să le fructificăm ele se transformă din oportunităţi în riscuri şi apoi în pierderi.

Pentru noi implementarea Acordului înseamnă paşi concreţi pentru transformarea Moldovei într-un stat civilizat şi modern.

Anul viitor trebuie să fie anul dedicat reformelor nepopulare pe termen scurt cu un efect popular şi vizibil pentru cetăţenii RM şi pentru mediul de afaceri pe termen mediu şi lung.

Priorităţile acestor reforme trebuie să includă: reforma justiţiie, noi politici fiscale de lungă durată, crearea unui cadru legislativ atractiv pentru investitori şi asigurarea liberei concurenţe pentru mediul de afaceri, nemaivorbind de prelungirea reformelor în educaţie, sănătate şi politic sociale echitabile.

Toate acestea trebuie foarte repede să fie resimţite de de către cetăţenii noştri care continuă să-şi caute locuri de muncă peste hotarele ţării.

Aceasta înseamnă pentru noi, cei din PPRM O Europă la noi acasă.

Mai bine zis:

Guvernanţii privesc ratificarea ca un scop atins dar noi, cei de la PPRM îl privim ca un prim pas.

Asocierea trebuie să aducă poporului în primul rînd subvenţii pentru agricultură, granturi şi acces la bani ieftini şi fonduri pentru mediul de afaceri şi protecţie social pentru toţi cetăţenii noştri care muncesc în ţările UE.

PPRM a atras de mult timp atenţia guvernanţilor asupra acestor probleme şi a formulat şi soluţii care vizează:

Scopul este ca cetăţenii şi mediul de afaceri să resimtă cît mai urgent efectele implementării acestui Acord, fiindcă rezultatele ultimelor sondaje unde pentru susţinerea vectorului European se expun numai 51%, mai degrabă este un fiasco pentru actuala guvernare decît un rezultat bun de implementare şi promovare a politicilor europene în Moldova.

Noi, cei de la partidul Mărului, vom lupta anume pentru aşa model de implementare a Acordului de Asociere

Pentru toate acestea este nevoie de oameni curajoşi, competenţi şi voinţă politică.

Sursa: pprm.md