Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

PPRM: Mărul, apărător şi susţinător al produselor şi producătorilor locali

|versiune pentru tipar| PPRM, 18 noiembrie 2014 | 

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) continuă campania naţională “Susţine şi TU produsele moldoveneşti”, lansată săptămîna trecută, printr-o acţiune de prezentare şi degustare a unor produse de top din Moldova.

Acţiunea a avut loc astăzi, începînd cu ora 12, în Parcul Catedralei din Chişinău, în faţa Arcului de Triumf şi a clădirii Guvernului Moldovei.

“Sîntem aici pentru a lansa un nou apel pentru susţinerea producătorilor locali şi a produselor moldoveneşti şi pentru a protesta împotriva politicii tuturor guvernanţilor de pînă acum faţă de aceştia. Ca un gest simbolic v-am invitat aici şi la o prezentare şi degustare a unor produse de top din Republica Moldova. De aceea am şi numit această acţiune «Alege gustos şi sănătos». PPRM consideră că trebuie ca tot ce consumăm să fie produs aici, la noi în ţară. Avem această capacitate de a produce la noi ceea ce în mare parte am ajuns să importăm.” a declarat Prim Vice-Preşedintele PPRM, Valeriu Cosarciuc.

După ce a prezentat cîteva statistici referitoare la volumul importurilor şi exporturilor de produse şi a deficitului comercial imens pe care-l are Republica Moldova, de peste 3 miliarde de dolari anual, domnul Valeriu Cosarciuc a vorbit şi despre soluţiile pe care PPRM, partidul Mărului, le promovează pentru susţinerea producătorilor locali şi a produselor moldoveneşti.

“Guvernanţii noştri nu doar că nu i-au susţinut pe producătorii locali dar le-au creat şi mai multe piedici. În ciuda promisiunilor că vor acorda compensaţii pentru pierderile suferite în urma embargourilor ruseşti şi că vor mări subvenţiile pentru agricultori, recent, guvernul a anunţat că nici subvenţiile deja prevăzute în buget nu vor mai fi acordate anul acesta, amînîndu-le pentru anul viitor. Dar anul viitor ei nu vor mai fi la putere, deci şi aceasta este o păcăleală. Noi PPRM am propus de mult şi susţinem în continuare o politică financiară şi fiscală favorabilă agricutorilor şi producătorilor locali, printre care eliminarea pe cinci ani a impozitului pe venitul din agricultura şi subvenţii de 2000 de lei la hectar pentru fiecare deţinător de cote. În plus, milităm pentru construcţia unor Centre Agroalimentare, unul naţional la Chişinău şi cîte unul în fiecare raion, centre care să asigure vînzarea, colectarea, depozitarea şi procesarea produselor agroalimentare autohtone.” a declarat Prim Vice-Preşedintele PPRM, Valeriu Cosarciuc.

“Mărul, simbolul PPRM, este şi simbolul apărătorilor şi susţinătorilor produselor şi producătorilor locali” a complatat domnul Valeriu Cosarciuc.

În cadrul evenimentul de astăzi din Parcul Catedralei organizat de PPRM a luat cuvîntul şi domnul Vasile Mîrzenco, directorul executiv al Asociaţiei Naţionale a Fermierilor din Republica Moldova, care a vorbit despre importanţa unei politici de susţinere a producătorilor locali. Tot domnia sa a făcut şi prezentarea produselor care au fost apoi degustate de cei prezenţi la eveniment.

La final, domnul Valeriu Cosarciuc a anunţat că evenimente de acest gen organizate de PPRM, partidul Mărului, vor avea loc şi duminică, 23 noiembrie, în toate raioanele din Republica Moldova.

Sursa: pprm.md