Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

PPRM: Duminică, 23 noiembrie, în toată Moldova, vom consuma doar produse moldoveneşti

|versiune pentru tipar| PPRM, 20 noiembrie 2014

Partidul Popular din Republica Moldova este cea mai indicată formaţiune politică să fie duminică, 23 noiembrie, alături de ţăranii Moldovei, alături de producătorii agricoli. Este ziua în care împreună, cu satele şi cu oraşele ţării marcăm sărbătoarea agricultorului.

În anul curent, PPRM a decis să substituie rapoartele de activitate şi discursurile printr-o acţiune de amploare, una care acoperă toate raioanele Republicii Moldova.

Duminică, 23 noiembrie, ora 12.00, în centrele raionale din ţară se vor desfăşura acţiuni de protejare şi de promovare a producătorului local şi a produselor moldoveneşti, acţiuni care fac parte din campania naţională “Susţine şi TU produsele moldoveneşti”, lansată săptămîna trecută, printr-o acţiune de prezentare şi degustare a unor produse de top din Moldova. Acest demers are la bază starea în care s-a pomenit de mai mulţi ani producătorul autohton — cînd există voinţă pentru a produce, pentru a cultiva pămîntul, pentru a sădi livezi şi a planta vii, dar cînd toate acestea au ca finalitate blocarea producătorilor şi lipsa cu desăvărşire a suportului din partea statului.

Partidul Popular, partidul Mărului, se pronunţă, prin acţiunile sale de duminică, curent, pentru susţinerea largă a producătorului nostru şi pentru substituirea mărfurilor de import cu mărfuri produse în Republica Moldova. Această schimbare la faţă a vitrinelor în centrele comerciale înseamnă înainte de toate crearea de noi locuri de muncă, acordarea de suport financiar ţăranilor, orientarea banilor pe consum către producătorii noştri şi către bugetul ţării, deci către şcoli, spitale, drumuri.

Guvernanţii noştri nu doar că nu i-au susţinut pe producătorii locali, dar le-au creat şi mai multe piedici. În ciuda promisiunilor că vor acorda compensaţii pentru pierderile suferite în urma embargourilor ruseşti şi că vor mări subvenţiile pentru agricultori, recent, guvernul a anunţat că nici subvenţiile deja prevăzute în buget nu vor mai fi acordate anul acesta, amînîndu-le pentru anul viitor.

PPRM susţine în continuare o politică financiară şi fiscală favorabilă agricutorilor şi producătorilor locali, printre care eliminarea pe cinci ani a impozitului pe venitul din agricultura şi subvenţii de 2000 de lei la hectar pentru fiecare deţinător de cote. În plus, milităm pentru construcţia unor Centre Agroalimentare, unul naţional la Chişinău şi cîte unul în fiecare raion, centre care să asigure vînzarea, colectarea, depozitarea şi procesarea produselor agroalimentare autohtone.

Mărul, simbolul PPRM, este şi simbolul apărătorilor şi susţinătorilor produselor şi producătorilor locali.

Partidul Popular face apel către toţi agricultorii, către cei care trăiesc cu grijile pămîntului şi ale Ţării, să vină duminică, 23 noiembrie în centrele raionale din Republică pentru a se reuni într-un mesaj comun, într-o voinţă comună şi într-o alegere comună — alegerea Mărului ca apărător al produselor moldoveneşti!

Sursa: pprm.md