Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Valeriu Cosarciuc: Noi, Partidul Mărului dorim să aducem Europa la noi acasă!

|versiune pentru tipar| PPRM, 22 noiembrie 2014

Vineri, 21 noiembrie, curent, Prim Vice-Preşedintele PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc, a fost invitat să participe la dezbaterile electorale desfăşurate de către postul de televiziune Jurnal TV.

Noi, Partidul Mărului dorim să aducem Europa la noi acasă!

Valeriu Cosarciuc a venit cu un mesaj de salut, menţionând că data de 30 noiembrie este una importantă, în care se va decide soarta Republicii Molodva pentru următorii 4 ani: “PPRM este un partid nou pe arena politică şi participă pentru prima oară într-un scrutin electoral. Cu toate acestea echipa este formată din oameni cu un profesionalism deosebit, oameni patrioţi care ţin la acest popor şi îşi doresc schimbare. Noi, Partidul Mărului dorim să aducem Europa la noi acasă, să edificăm o Nouă Moldovă, bazată pe bunăstare, belşug, cu o agricultură modernă, cu afaceri deschise în mediul rural şi cu un sat moldovenesc unde domină armonia, frumuseşea şi tradiţia.”

Stabilitatea politică şi garantarea principiului separării puterilor în stat

Valeriu Cosarciuc s-a referit şi la un alt aspect atât de necesar şi important “stabilitatea politică şi garantarea principiului separării puterilor în stat”, care vor fi asigurate prin modificarea sistemului de guvernare, prin alegerea Preşedintelui Republicii Moldova în mod direct de către popor. Un alt reper în discuţia Dumnealui a fost “reformarea administraţiei publice centrale şi transformarea instituţiilor statului în instituţii credibile, cu funcţionari de înaltă calificare şi moralitate”, specificând că instituţiille statului vor fi puse în serviciul cetăţenilor, respectînd cu stricteţe drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor.

Economia trebuie să devină motorul dezvoltării Republicii Moldova

Republicii Moldova, stabilitatea politică, o justiţie corectă şi transparentă, un stat de drept, acestea, vor da puls vieţii agrare autohtone. Economia trebuie să devină un motor de dezvoltare şi pentru celelalte domenii: social, cultural. PPRM îşi propune:

Valeriu Cosarciuc a afirmat că “ Republica Moldova dispune de două mari resurse: pâmîntul care ne bucură cu roadele sale şi oamenii noştri, de o hărnicie aparte. Partidul Popular vină să susţină progresul şi prosperarea, pentru dezvoltarea afacerilor la sate şi stimularea creării fermelor familiale (10–60ha-) compensarea ratei dobînzii la credite pe un termen de cel puţin 10 ani, contractate pentru cumpărarea terenurilor agricole în satele de baştina. Noi credem că Republica Moldova nu trebuie să importe 70% din produse, pentru că o mare parte din ele, noi putem, împreună să le producem la noi acasă!”

Agricultura trebuie să fie concentrată pe cultivarea legumelor, viţei-de-vie, livezilor, pentru că acestea constituie o adevărată bijuterie naţională. În această ordine de idei, a fost specificat că “Cei care muncesc la pământ şi cultivă cereale, legume şi fructe vor fi susţinuţi de către stat, aşa cum se procedează în toate ţările civilizate. Subvenţionarea agriculturii se va face la nivelul de 60% din costurile de achiziţie pentru: procurările de tehnică agricolă, construcţiile noi de sere, înfiinţarea plantaţiilor horticole multianuale, procurării de animale şi construcţiei fermelor.”

Şcoala este principalul bastion al vieţii intelectuale, culturale şi sociale

Partidul Popular din Republica Moldova militează pentru dezvoltarea domeniului educaţiei, deoarece educaţia venerează omul, prin intelect un popor se poate manifesta. PPRM este pentru ca fiecare copil să poată merge la şcoala primară în satul/oraşul în care locuieşte, iar statutul profesorului şi cel al şcolii să fi readus la un nivel calitativ înalt.

“Proiecte de înfiinţare şi dezvoltare a centrelor culturale în localitaţile rurale, vor deveni centre de promovare şi de cultivare a valorilor cultural-artistice, având în vedere promovarea valorilor morale şi spirituale, cu păstrarea tezaurului cultural autentic al tuturor grupurilor etnice din Republica Moldova” a ţinut să scoată în evidenţă prim vice-preşedintele PPRM.

Votaţi Mărul — simbol al unui viitor mai bun şi prosper

Dezămăgirea nu a fost încă niciodată atât de vizibilă în rândul cetăţenilor. Echipa PPRM merge din raion în raion, din sat în sat şi poartă discuţii cu alegătorii. Pe 30 noiembrie vom decide care va fi pasul următor în itinerarul politic. Valeriu Cosarciuc a încheiat prin a chema cetăţenii la vot: “Republica Moldova se află la o cotitură dificilă, societatea este divizată între est şi vest. Partidul Popular din Republica Moldova, este partidul mărului, un partid care are potenţial de a aduce schimbarea. Votaţi Mărul- simbol al unui viitor mai bun şi prosper!”

Sursa: pprm.md