Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Crezul PPRM: Vrem ca tot ce consumăm să fie produs în Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PPRM, 24 noiembrie 2014 | 

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM), partidul Mărului, a transmis azi într-o conferinţă de presă extraordinară crezul sub care şi-a desfăşurat întreaga campanie electorală aflată acum spre sfîrşit: “Vrem ca tot ce consumăm să fie produs în Republica Moldova”

În spatele unui “zid” de mere şi înconjurat de panouri sub formă de măr pe care erau scrise de către oameni cele mai bune şi iubite produse moldoveneşti, Prim Vice-Preşedintele PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc a prezentat ultima mare acţiune a partidului care a avut loc, duminică, în toate raioanele din ţară. Este vorba despre campania “Susţine şi TU produsele moldoveneşti” la care au participat în total peste 3000 de oameni.

“Zidul de mere pe care îl vedeţi aici în spatele meu simbolizează zidul de apărare a producătorilor autohtoni pe care PPRM îi susţine cu toată fermitatea” a declarat, la începutul conferinţei de presă, domnul Valeriu Cosarciuc care a lansat şi următoarea întrebare:

“De ce guvernanţii noştri preferă, şi încearcă să ne impună şi nouă, să mănînce castraveţi din Turcia, brînză din Bulgaria, carne din Brazilia şi multe alte produse importate de pe aiurea?” Răspunsul domniei sale este că “guvernanţii preferă să importe 80 la sută din produsele pe care le consumăm ca să poată aduna pentru ei comisioane la hotar.”

PPRM, a mai spus domnul Cosarciuc, vrea ca această politică a hoţiei să înceteze şi ca ţara noastră să fie capabilă să producă tot ceea ce consumăm.

Pentru susţinerea şi dezvoltarea agriculturii, a producătorilor locali şi a produselor moldoveneşti, care reprezintă prioritatea numărul unu a PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc a prezentat în continuare şi principalele soluţii pe care partidul Mărului le are în vedere. Este vorba, printre altele, despre acordarea de subvenţii în valoare de 2000 de lei la hectar pentru toţi deţinătorii de cote, de acordarea unei prime de instalare în valoare de 20 000 de euro pentru cei care înfiinţează o întreprindere în mediul rural şi creează minim 5 locuri de muncă precum şi introducerea Cotei Zero la impozitul pe venit din agricultură pe timp de 5 ani.

Prim Vice-Preşedintele PPRM a prezentat apoi şi proiectul partidului de dezvoltare a unei infrastructuri naţionale menită să susţină agricultura şi producătorii locali prin înfiinţarea unui Centru Agroalimentar Naţional la Chişinău şi a şapte Centre Raionale. “Acestea sunt deja prevăzute într-o hotărîre de guvern elaborată de mine, acum patru ani cînd conduceam Ministerul Agriculturii, dar guvernul care a urmat n-a făcut nimic.” a declarat liderul PPRM, domnul Valeriu Cosarciuc. Aceste centre vor avea drept scopuri principale colectarea, depozitarea, ambalarea şi desfacerea produselor agricole şi agroalimentare locale.

“Fermierii şi agricultorii noştri nu au accès direct la piaţă. Producţia la care muncesc un an întreg trece prin mîinile a zeci de intermediari şi ajung pe piaţă la preţuri de cîteva ori mai scumpe. Intermediarii cîştigă iar fermierii se aleg cu mai nimic.” a afirmat liderul PPRM care a anunţat că partidul va continua campania de susţinere a producătorilor locali şi după alegeri.

“Anunţăm în premieră că partidul nostru, PPRM, va începe în curînd o colaborare cu cea mai importantă platformă mediatică din România, Agro TV, dedicată agriculturii.” a declarat în final domnul Valeriu Cosarciuc.

Sursa: pprm.md