Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Apelul PPRM: Au confiscat Moldova. E timpul să ne luăm ţara înapoi!

|versiune pentru tipar| PPRM, 27 noiembrie 2014

Partidul Popular din Republica Moldova (PPRM) acuză puterea actuală, partidele aflate la guvernare, de utilizarea în folos propriu a tuturor resurselor ţării, pentru a cumpăra voturile oamenilor. Dezmăţul pe bani publici pe care-l practică actualii guvernanţi pentru a se menţine la putere a atins un nivel insuportabil.

Am asistat în această campanie electorală la cea mai mare fraudă din istoria ultimilor 23 de ani de cînd se ţin alegeri în această ţară. Au furat voturile încă dinainte ca oamenii să apuce să voteze.

După ce în 2013 PLDM împreună cu PCRM au instituit un prag electoral de 6%, nemaîntîlnit în nicio ţară europeană şi democratică, după ce au pus monopol pe aproape toate sursele de informare, începînd cu televiziunile, încercînd să ne dicteze şi ce avem voie să gîndim şi ce nu, în final, odată cu această campanie, şi-au însuşit în folos electoral şi toate instituţiile de stat.

Aproape că nu mai există şcoală, spital, primărie, instituţie de stat centrală sau raională care să nu fie folosită de partidele aflate la guvernare pentru a le face lor campanie, pentru a cumpăra oamenii şi a le lua votul.

Se folosesc fără de precedent şi ilegal datele personale ale cetăţenilor pentru transmiterea unor scrisori personificate cu chemările de a vota concurenţii electorali.

Numai politizarea excesivă a instituţiilor de stat a putut crea baza pentru aşa o situaţie înjositoare.

Vedem cu toţii cum aceste partide îi obligă pe funcţionari să le facă campanie electorală. Funcţionarii, oamenii plătiţi din bugetul ţării, din impozitele şi taxele pe care le plătim cu toţii, sînt şantajaţi şi ameninţaţi că-şi pierd slujbele dacă nu le fac lor campanie.

Cred guvernanţii noştri că oamenii nu văd sau nu aud despre toate aceste lucruri? Văd şi aud, dar cei mai mulţi tac pentru că le e frică să vorbească.

Stalin spunea odată că nu contează cine votează, ci contează doar cine numără voturile. Guvernanţii noştri l-au depăşit şi pe Stalin. Nu se mai încurcă cu număratul voturilor ci le cumpără pur şi simplu.

De aceea Partidul Popular, partidul Mărului face un apel, acum la sfîrşitul acestei campanii electorale, la toţi cetăţenii de bună credinţă a acestei ţări să protesteze prin votul lor împotriva celor care le-au confiscat ţara în folosul lor şi le-au acaparat aproape toate resursele şi viitorul.

Haideţi, oameni buni, să ne luăm ţara înapoi! Moldova nu-i a lor, a celor care ne guvernează vremelnic, ci a noastră a tuturor şi a urmaşilor urmaşilor noştri!

Sursa: pprm.md