Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

Lider local PPRM agresat de un simpatizant PLDM după o vizită a premierului Iurie Leancă

|versiune pentru tipar| PPRM, 30 noiembrie 2014 | 

În seara zilei de 27 noiembrie, Ion Moruz, preşedintele Organizaţiei Primare a Partidului Popular din Republica Molodova (PPRM) din satul Parcani, raionul Soroca, a fost bătut de un simpatizant de-al PLDM, la scurt timp după vizita în localitate a Primului Ministru Iurie Leancă.

Agresorul pe nume Igor Cetulean a intrat în ograda lui Ion Moruz şi fără vreo explicaţie l-a lovit cu pumnii în faţă şi cu piciorul în piept după ce acesta a căzut jos. Agresiunea s-a întîmplat după ce liderul local PPRM a criticat actuala guvernare la adunarea pe care Primul Ministru, Iurie Leancă, a organizat-o în localitate.

Ion Moruz a reclamat cazul la Poliţie chiar în seara acelei zile prezentînd şi un certificat medico-legal care confirmă că a fost bătut. Deşi agresorul este cunoscut, pînă la moment Poliţia nu a luat nici o măsură. Ieri, la două zile după ce a avut loc agresiunea, la solicitarea presei locale, ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Soroca a declarat că “materialele sînt la sectorist” şi că nu există certificat de la medicul legist, deşi acesta a fost transmis încă de vineri. În schimb, fără să fi realizat vreo anchetă, ofiţerul de presă al Poliţiei se autopronunţă afirmînd că agresiunea “nu are nimic comun cu electorala”.

PPRM cere organelor MAI să urgenteze anchetarea cazului în condiţiile în care toate materialele şi elementele care să ducă la stabilirea faptelor şi a vinovatului se află la dispoziţia lor.

Sursa: pprm.md