Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPPRM

PPRM, partidul Mărului, cheamă la crearea unui nou pol politic

|versiune pentru tipar| PPRM, 3 decembrie 2014

Am participat la o campanie electorală marcată de multiple încălcări ale normelor legale şi morale, dominată de monopolul mediatic al partidelor de la guvernare corupte şi de utilizarea abuzivă a resurselor administrative, bugetare în interesul meschin al acestor grupări politice.

La o analiză obiectivă a rezultatului votului din 30 noiembrie, PPRM constată că, deşi calculele post-electorale, luând în consideraţie îngrădirea reprezentativităţii partidelor politice în Parlament, urmare a măririi pragului electoral la 6%, dau o majoritate parlamentară partidelor de centru şi de centru-dreapta pro-europene, în realitate, majoritatea voturilor au fost acumulate de partidele de stânga, de orientare pro-euroasiatică. Nu poate fi ignorată nici dezamăgirea cetăţenilor legată de neonorarea promisiunilor guvernării, demonstrată prin absenteismul de la vot a jumătate din populaţie. De aici, tragem concluzia că rezultatul a 4 ani de guvernare nu i-a convins pe cetăţenii Republicii Moldova că un viitor european este real. Dimpotrivă, s-a adâncit neîncrederea în grupările de la Putere şi în capacitatea acestora de a implementa reformele necesare pentru modernizarea şi transformarea statului în unul de drept, prosper şi european.

Ne întrebăm, în acest caz, cine a câştigat, de fapt, alegerile din 30 noiembrie? În opinia Partidului Popular, ţinând cont de modul în care s-a desfăşurat campania electorală, precum şi de sentimentul de dezgust şi de dezamăgire al majorităţii alegătorilor, în realitate, au avut de câştigat doar partidele de la guvernare, şi nu cetăţenii Republicii Moldova. Vom avea, cel mai probabil, o majoritate parlamentară bazată pe “principii şi valori” ale guvernărilor anterioare, lipsită de legitimitate morală şi politică. Iar, luând în consideraţie evenimentele din ultima săptămână electorală, — vom avea şi o opoziţie parlamentară “avană”, dar, în realitate, — şubredă şi “constructivă”.

În aceste condiţii, PPRM va continua lupta începută acum 3 ani, de când a fost creată formaţiunea, pentru a construi, consecvent şi hotărât, o alternativă viabilă şi credibilă actualului corp de deputaţi.

Facem apel către toţi oamenii de bună credinţă din Republica Moldova, către toate forţele politice apropiate viziunilor noastre şi care doresc o Moldovă a muncii cinstite, a ordinii, a dreptăţii şi a bunăstării, să ni se alăture şi să ducem această luptă împreună. E momentul edificării unei alternative actualului sistem politic şi constituirii unei noi platforme social-politice, în care oamenii să se regăsească şi alături de care să-şi făurească viitorul pe care îl merită cu adevărat.

Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut, ne-au votat, celor care s-au implicat direct sau indirect în campania electorală a PPRM, a echipei MĂRULUI. Mesajul nostru s-a făcut auzit în ciuda tuturor obstacolelor pe care le-am întâmpinat. Ştim că avem mult mai mulţi simpatizanţi decât apar în buletinele de vot, dar pragul electoral exagerat i-a descurajat pe mulţi şi i-a determinat să-şi îndrepte votul spre unul dintre partidele de la guvernare. Acest fapt nu ne descurajează, ci, dimpotrivă, ne face mai încrezuţi, mai motivaţi în lupta noastră pentru un viitor cu adevărat european aici la noi, acasă, în Republica Moldova!

Sursa: pprm.md