Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPR

Declaraţia Biroului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere”

|versiune pentru tipar| PR, 24 noiembrie 2014

Astăzi, 24 noiembrie 2014, când au mai rămas 6 zile până la alegerile parlamentare, vicepreşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение” Oleg Babenco a părăsit formaţiunea şi a aderat la Partidului Democrat din Moldova (PDM).

Anunţul a fost făcut public de Babenco în cadrul oficiului PDM, conducerea căruia a fost “amabilă” şi i-a pus la dispoziţie posibilitatea de a desfăşura o conferinţă de presă.

Deşi evenimentul pare spontan, unele momente indică faptul că vicepreşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение” a luat această decizie cu mult timp în urmă, atunci când s-a eschivat de la munca activă în cadrul campaniei electorale.

Babenco făcea referire la o boală inventată şi ignora întâlnirile cu alegătorii, vizitele în raioane, ba chiar a renunţat să participe la dezbaterile electorale. Mai mult, Babenco evita să răspundă la apelurile telefonice în ultimele zile înaintea conferinţei de presă desfăşurate la sediul PDM al noilor săi stăpâni.

Anunţul făcut de Babenco a trezit mai multe semne de întrebare din partea reprezentanţilor mass-media, societăţii civile, dar şi din partea foştilor colegi din Partidul “Renaştere-Возрождение”, care s-au întrebat cum dânsul a putut să-şi schimbe atât de repede viziunile politice. Asta în contextul în care Babenco era acela care critica tot ce ţine de activitatea reprezentanţilor Partidului Democrat.

Anume Babenco blama Partidul Democrat pentru faptul că este membru al “Alianţei pentru euro”, pentru că această formaţiune contribuia la închiderea şcolilor cu predare în limba rusă şi împiedica la maximum folosirea limbii ruse în Republica Moldova, precum şi a adoptat “Noul Cod al Educaţiei”, document criticat dur de acelaşi Babenco.

Acum contează mai puţin de ce dânsul a părăsit Partidul “Renaştere-Возрождение”. Această acţiune oricum va rămâne pe conştiinţa lui, la fel cum va fi şi minciuna privind aderarea mai multor membri ai Partidului “Renaştere-Возрождение” la PDM.

Conducerea Partidului “Renaştere-Возрождение” declară cu toată responsabilitatea că, indiferent de cazul neprevăzut legat de Babenco, formaţiunea noastră continuă lupta, iar această situaţie nu va putea influenţa asupra deciziei partidului de a participa la alegerile parlamentare.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md