Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPSRM

Deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei au exprimat susţinere Partidului Socialiştilor din RM

|versiune pentru tipar| PSRM, 25 septembrie 2014 | 

În cadrul unui briefing Dmitri Constantinov, preşedintele Adunării Populare din Găgăuzia însoţit de un grup de deputaţi din organul legislativ al autonomiei găgăuze au declarat despre susţinerea sa Partidului Socialiştilor din Moldova. Deputaţii au îndemnat poporul găgăuz să participe activ în viitoarea campanie electorală şi să susţină PSRM.

Vă prezentăm mai jos textul declaraţiei.

Noi, deputaţii care semnăm mai jos, în frunte cu preşedintele Adunării Populare, ne adresăm poporului din Găgăuzia şi declarăm că susţinem pe deplin Partidul Socialiştilor din RM, condus de Igor Dodon.

Hotărîrea noastră se bazează pe faptul că programul de dezvoltare al Republicii Moldova, propus de către acest partid politic, îndeplineşte în totalitate interesele majorităţii oamenilor din ţară şi din Găgăuzia.

Alegerea geopolitică în favoarea consolidării relaţiilor cu Federaţia Rusă şi Uniunea Vamală are ca scop modernizarea reală a potenţialului economic al ţării noastre, păstrarea legăturilor culturale frăţeşti, care au o istorie multiseculară.

Partidul Socialiştilor apără insistent neutralitatea şi statalitatea moldovenească, se opune activ agresiunii româneşti, care vizează distrugerea ţării noastre — Republica Moldova, oferă o soluţie pentru conflictul transnistrean prin federalizarea ţării, în care un loc destoinic trebuie să-l ocupe şi Găgăuzia.

Poziţia noastră se bazează pe decizia poporului găgăuz, adoptată prin referendumul din Găgăuzia din 2 februarie 2014, şi congresul deputaţilor de toate nivelurile din autonomie.

Ne adresăm fiecărui locuitor din Găgăuzia să se alăture iniţiativei noastre, să participe activ în viitoarea campanie electorală pentru alegerile deputaţilor în Parlament şi să acorde susţinere Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Preşedinte Adunării Populare — Dmitri Constantinov
Deputatul — Fiodor Gagauz
Deputatul — Serghei Cimpoieş
Deputatul — Ivan Burgudji
Deputatul — Zahar Mitul
Deputatul — Ivan Topal
Deputatul — Ilia Uzun
Deputatul — Ivan Caradja
Deputatul — Dmitri Manastîrlî

Sursa: socialistii.md