Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Adresare către alegători

|versiune pentru tipar| PSRM, 25 noiembrie 2014

Stimaţi cetăţeni, suntem pe ultima sută de metri ai acestei campanii electorale. Este o campanie murdară, plină de atacuri sub centură, plină de vulgarităţi şi minciuni, la care guvernarea a apelat din plin, fără scrupule.

Noi, socialiştii, care am rămas unica şi adevărata opoziţie, suntem principala ţintă a acestor atacuri, dar am rezistat şi vom rezista.

Noi înţelegem ce se întîmplă. Puterea de la Chişinău a pierdut sprijinul cetăţenilor. S-a compromis definitiv.În Chişinău şi raioane, oamenii n-au ochi să-i vadă pe cei de la guvernare.

În asemenea condiţii, scad drastic şansele guvernanţilor de a reveni în Parlament şi la putere.

Sondajele reale arată că partidele de dreapta nu au nici o şansă de a mai avea majoritate parlamentară.

Iar Partidul Socialiştilor, conform mai multor date sociologice, va avea cel puţin 15 mandate în noul legislativ.

Ascensiunea socialiştilor în Parlament înseamnă sfîrşitul guvernării eurounioniste şi oligarhice. Iată de ce guvernanţii încearcă prin toate mijloacele legale şi ilegale să ne oprească.

Ei au lansat o campanie disperată de isterizare a opiniei publice. Încearcă să ne eticheteze drept extremişti, încearcă să ne pună în cîrcă nişte scenarii pe care tot ei le-au fabricat. Ei se pricep bine la scenarii de violenţă, fiindcă le-au organizat deja pe 7 aprilie.

Astăzi, guvernarea se teme că foştii lor votanţi nu vor mai ieşi la votare. Fiindcă sunt dezamăgiţi de hoţiile din ultimii 5 ani. De aceea, guvernarea încearcă să mobilizeze electoratul cu diferite sperietori. Încearcă să manipuleze oamenii şi mai ales tinerii cu poveşti cu zmei.

Anterior, ei va promiteau Moldova fără sărăcie, libertate, stabilitate. Vă promiteau ca vor opri razboiul politic. Astazi, nimeni nu-i mai crede. De aceea, ei nu mai promit nimic. Ei doar sperie şi intimidează. Cei care în 2009 au promis că vor opri războiul politic, astăzi sunt principalii declanşatori ai războiului politic.

5 ani de zile v-au umilit, speriat, intimidat. Continuă s-o facă şi acum. Şi o vor continua şi după alegeri, în cazul în care-I votaţi! Nu aţi obosit să trăiţi în frică? Nu aţi obosit să vă temeţi de viitorul copiilor voştri?

Vă rog să nu credeţi în aceste poveşti şi speculaţii electorale ale guvernanţilor.

Eu vreau să vă spun cu toată responsabilitatea, că Partidul Socialştilor este un partid al păcii şi stabilităţii. Noi întotdeauna am promovat ordinea şi dreptatea socială. În ultimii trei ani, am organizat peste 500 de mitinguri şi acţiuni de protest, toate exclusiv paşnice, cu mii de oameni care s-au comportat calm, fără incidente şi excese. Noi suntem un partid care împărtăşim valorile creştin-ortodoxe. Şi respectăm aceste valori creştine, sub toate aspectele.

Popularitatea noastră în rîndul alegătorilor se datorează anume seriozităţii cu care ştim să facem politică. Avem o poziţie foarte clară faţă de vectorul geopolitic al Republicii Moldova — spre Uniunea Vamală, împreună cu Rusia.

Noi nu suntem un partid radical sau de extremă. Noi astăzi suntem unicii care reprezentăm opţiunea geopolitică a peste 60% din populaţie, care doreşte aderarea Moldovei la Uniunea Vamală şi apropierea de Rusia. Este ridicol şi alogic să etichetezi drept extremism voinţa politica a majorităţii populaţiei ţării.

Noi vom insista să fie anulat Acordul de Asociere cu UE. Vom insista să fie organizat un referendum naţional privind vectorul extern al ţării. Vom lupta pentru introducerea Istoriei Moldovei în şcoli. Vom apăra valorile creştine şi tradiţiile ortodoxe.

Cetăţenii cunosc aceste lucruri. Şi au încrederea că vom fi fermi pe poziţie.

Aceasta este explicaţia pentru creşterea socialiştilor în sondaje, care ne creditează cu cel puţin 15 mandate. Şi anume acest fapt îi sperie pe guvernanţi, care ne atacă într-un mod inadmisibil de urît.

Întrebaţi-vă, de ce CEC nu acceptă organizaea exit-pollurilor? De ce?

Fiindcă se tem că exit-pollurile vor scoate la suprafaţă falsificările masive pe care guvernanţii vor să le facă în ziua alegerilor, aşa cum au făcut în Chişinău în 2011.

De aceea, apelul meu către alegători este următorul: Vă rog să ieşiţi la votare şi să fiţi atît de mulţi, încît nicio falsificare să nu poată schimba raportul real al voturilor.

Vă îndemn să votaţi împotriva guvernării corupte şi ipocrite. Vă îndemn să votaţi împotriva celor trei vlazi care au hoţit ţara.

Dacă veţi sta acasă, alţii vor vota în locul vostru, alţii vor utiliza buletinele destinate vouă.

Nu vă lăsaţi manipulaţi, nu permiteţi să vă fie falsificate voturile. Veniţi la votare pentru a salva Moldova de guvernarea oligarhică. Veniţi să votaţi pentru o politică socială şi profesionistă.

Astăzi, Moldova are nevoie de altceva. Are nevoie de statalitate, de pace interetnică, de integritate teritorială, de reluarea exporturilor pe piaţa rusească, de dezvoltare economică, de renaşterea satelor, de spitale şi şcoli deschise, nu închise. Astăzi, Moldova are nevoie de o Guvernare socială, de o guvernare în spirit socialist.

Noi, socialiştii suntem gata să oferim o asemenea guvernare şi să asigurăm ordinea şi stabilitatea în ţară. Aceasta este cea mai bună Soluţie pentru Moldova.

Îi invit la duel electoral pe cei trei vlazi, împreună sau separat. Le permit lor să aleagă televiziunea sau locaţia unde să ne duelăm electoral. Este un apel bărbătesc către ei. Sunt gata să răspund la întrebările lor. Dar să fie şi ei gata să răspundă la întrebările mele. Aştept răspuns pînă miercuri. Voi aprecia curajul măcar al unuia dintre ei.

Ieri l-am ascultat pe Voronin şi m-am convins încă o dată că acest politician a trecut definitiv de partea guvernării eurounioniste. A devenit portavocea guvernării oligarhice.

Vă îndemnn la 30 noiembrie să votaţi contra fricii. Contra războiului. Contra Coaliţiei aşa numite pro europene şi a partidelor ce o reprezintă.

Susţineţi viiotul copiilor voştri. Susţineţi pacea şi încrederea în ziua de maine.

Sursa: socialistii.md