Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPVE

Rezolvaţi problemele, NU “rezolvaţi” tinerii!

|versiune pentru tipar| PVE, 31 octombrie 2014

Liga Tinerilor Verzi din Moldova a organizat astăzi, 31 octombrie, un flash mob cu genericul Rezolvaţi problemele, NU “rezolvaţi” tinerii. Tinerii au protestat în faţa Guvernului cu mesaje clare care spun NU corupţiei şi intereselor politice: “TÂNĂR NECORUPT”, “VREM TINERI COMPETENŢI ÎN GUVERN”, “DEMISIA NU ESTE SOLUŢIA”, “PROTECŢIA NATURII NU ACCEPTĂ DEMISII POLITICE”. Mesajul flash mob-ului este adresat tuturor tinerilor din Moldova.

“Din 2009 până acum s-au tot făcut declaraţii şi s-au organizat diferite evenimente prin care tinerii din Diasporă au fost chemaţi să revină acasă. Iată că avem un caz concret în care un reprezentant de talie înaltă din Diasporă a revenit şi s-a implicat în rezolvarea problemelor legate de mediu. Răspunsul formaţiunii politice care l-a propus pentru această funcţie, a demonstrat contrariul gândirii clasei politice existente din Moldova”, a declarat Oleg Chicu, membru activ al Ligii Tinerilor Verzi din Moldova.

“Cu părere de rău, tinerii sunt primele victime ale jocurilor politice, motivul fiind incoruptibilitatea şi onestitatea de care dau dovadă. Asistăm acum la un asemenea exemplu — potenţiala demitere a viceministrului mediului, Dorin Duşciac. Pentru noi, Verzii, nu contează culoarea politică a viceministrului mediului, pentru noi este alarmant că un specialist tânăr urmează a fi demis pe motive politice”, a spus Gheorghe Zugravu, coordonator preşedinte a Ligii Tinerilor Verzi din Moldova.

“Nu ne dorim ca tineretul din Republica Moldova să fie o monedă de schimb şi mai rău, în mâna politicienilor şi birocraţilor, care consideră că până în prezentă că profesionalismul, onestitatea sunt doar valori declarative, fără să se întreprindă paşi concreţi în acest sens. Experienţa care o acumulează tinerii în şcolile europene este preţioasă pentru statul nostru. Guvernarea ar trebui să îi atragă şi să îi susţină, nu să le mineze viitorul. În procesul de administrare şi luarea deciziilor, tinerii ar trebui să participe în modul real şi direct, nu superficial cum se face până în prezent”, a spus Vasile Fotescu, membru al Ligii Tinerilor Verzi.

Declaraţia a fost expediată Premierului Iurie Leancă.

Sursa: www.greenparty.md