Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPVE

Lansarea PVE în campania electorală

|versiune pentru tipar| PVE, 3 noiembrie 2014

Partidul Verde Ecologist lansează astăzi campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 cu sloganul “Un om curat, într-o ţară curată!”.

Republica Moldova are nevoie de mai multă ecologie, solidaritate şi democraţie pentru a urma drumul european pe care şi l-a propus.

Societatea are dreptul la un mediu înconjurător sănătos care să îi permit crearea mai multor oportunităţi de dezvoltare. Partidul Verde Ecologist pune accentul pe promovarea agriculturii ecologice, prezenţa educaţiei ecologice ca şi obiect în instituţiile de învăţământ, crearea condiţiilor de muncă pentru specialiştii din Republica Moldova, promovarea tinerilor în viaţa publică şi încurajarea femeilor pentru a accede la funcţii publice.

Cetăţenii Republicii Moldova au dreptul la o viaţă mai bună. Având în vedere că Moldova a urmat o perioadă de tranziţie, politicile de mediu au fost cele mai afectate. De exemplu: deşeurile toxice îngropate în diverse regiuni ale ţării, au contaminat solul şi apa, fiind un pericol real pentru viaţa şi sănătatea cetăţenilor. Defrişările unor suprafeţe importante de păduri, a căror efecte începem să le simţim.

Până în prezent instituţiile guvernamentale sunt politizate şi dependente de comenzi oligarho-politice, fapt remarcat de deputaţii Verzi din Parlamentul European, cât şi de reprezentanţii UE din Moldova în mai multe rapoarte. Partidul Verde Ecologist consideră că este necesară o reformă a sistemului politic şi de guvernare.

Moldova are nevoie de independenţă energetică prin valorificarea surselor de energie regenerabilă şi un sistem de eficientizarea energetică.

Prezenţa Partidului Verde Ecologist în Parlamentul Republicii Moldova este o necesitate, o normă europeană.

Partidul Verde Ecologist este un partid politic ce militează pentru Drepturile Omului şi egalitatea socială, protecţia mediului înconjurător, totodată stabilirea unui raport echitabil între societate şi natură prin educarea societăţii în spirit ecologist, democratic şi participativ. A fost fondat în 1992 şi este membru cu drepturi depline a Partidului Verde European din 2008.

Sursa: www.greenparty.md