Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016Documente CEC

Hotărîre pentru modificarea hotărîrii Comisiei Electorale Centrale nr. 303 din 26 septembrie 2016

|versiune pentru tipar| Chişinău, 11 octombrie 2016, Nr. 373

Hotărîre pentru modificarea hotărîrii Comisiei Electorale Centrale nr. 303 din 26 septembrie 2016 “Cu privire la înregistrarea dnei Inna Popenco în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de către Mişcarea Social-Politică «Ravnopravie», a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul)”

Prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 303 din 26 septembrie 2016, a fost înregistrat simbolul electoral al candidatului la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, dna Inna Popenco, desemnat de către Mişcarea Social-Politică “Ravnopravie”.

La 11 octombrie 2016, dna Inna Popenco a depus la Comisia Electorală Centrală demersul privind retragerea simbolului electoral înregistrat şi înregistrarea unui nou simbol pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile pentru funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016.

În temeiul art. 18, 44 şi 48 alin. (4) din Codul electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

  1. În punctul 2 al hotărîrii Comisiei Electorale Centrale nr. 303 din 26 septembrie 2016 “Cu privire la înregistrarea dnei Inna Popenco în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, desemnat de către Mişcarea Social-Politică «Ravnopravie», a simbolului electoral şi confirmarea reprezentantului cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală şi a persoanei responsabile de finanţe (trezorierul)”, textul “numele şi prenumele candidatului «INNA POPENCO» reproduse în limba română şi cu litere majuscule, inscripţia se află în partea de sus a unui ornament ce constă din trei figuri în stil de broderie.” se înlocuieşte cu textul “două fragmente, partea de sus este compusă dintr-un ornament ce simbolizează poporul, rădăcinile neamului nostru. Acesta este reprezentat de o floare brodată, ceea ce semnifică bunăstarea, unitatea Moldovei, pacea şi prosperitatea plaiului natal. În partea de jos este inscripţia cu litere majuscule «PARTIDUL ŞOR» reproduse în limba română, aranjate în două rînduri.”.
  2. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe site-ul oficial al Comisiei Electorale Centrale şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.