Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIurie Leancă

PPEM l-a nominalizat pe Iurie Leancă în calitate de candidat pentru alegerile Preşedintelui Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Iurie Leancă, 26 aprilie 2016

În cadrul şedinţei de astăzi, 26 aprilie 2016, membrii Consiliul Naţional al PPEM, au pledat pentru înaintarea propriului candidat din partea PPEM şi continuarea consolidării echipei partidului, atât la nivel central, cât şi în raioanele ţării. Astfel, Consiliul Naţional prin vot unanim l-a înaintat pe Iurie Leancă în calitate de candidat pentru alegerile Preşedintelui Republicii Moldova.

Totodată, a fost discutat şi subiectul candidatului unic pentru alegerile prezidenţiale, cu accent deosebit pe profilul candidatului şi experienţa acestuia. Astfel, membrii Consiliului s-au pronunţat pentru continuarea consultărilor cu forţele de opoziţie de orientare pro-europeană în vederea coordonării anumitor acţiuni în contextul alegerilor prezidenţiale, fără a exclude de principiu posibilitatea înaintării, la o anumită etapă, a unui candidat comun.

“Noul Preşedinte al ţării trebuie să ajute la depolarizarea societăţii moldoveneşti, el trebuie să gândească nu numai geopolitic, ci să se antreneze în unificarea cetăţenilor în jurul ideii de renaştere a Moldovei. Eu cred că PPEM are şanse, pentru că noi avem ceea ce nu au alte partide — o echipă devotată cauzei de a face un trăi mai bun pentru cetăţenii ţării şi de ai face să rămână acasă”, a declarat Iurie Leancă.

Participanţii la eveniment au examinat evoluţia situaţiei social-politice din Republica Moldova, subliniind absenţa unei viziuni clare din partea majorităţii de guvernare cu privire la depăşirea crizei profunde prin care trece ţară, precum şi lipsa acţiunilor de promovare a reformelor necesare, în special în domeniul reformei justiţiei. Participanţii au remarcat faptul că tărăgănarea realizării reformelor, precum şi aplicarea unor procedee de guvernare antidemocratice nu contribuie la stabilizarea situaţiei şi calmarea spiritelor în societate.

Membrii Consiliului Naţional din regiuni au menţionat despre presiunile la care sunt supuşi aleşi locali din partea PPEM pentru a trece la partidele aflate la guvernare, fie la PL sau la PD, fiind şantajaţi prin diferire metode sau ademeniţi cu mijloace financiare pentru necesităţile comunităţilor locale.

ppe.md