Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIurie Leancă

Iurie Leancă este candidatul PPEM pentru alegerile la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Iurie Leancă, 31 august 2016

Iurie Leancă, Preşedintele PPEM, a fost desemnat drept candidatul formaţiunii pentru alegerile din 30 octombrie 2016 la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Această decizie a fost luată astăzi, 31 august 2016, cu o unanimitate de voturi a Consiliului Naţional Politic al PPEM.

Totodată, în cadrul evenimentului de azi a fost constituit grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor susţinătorilor candidatului PPEM, iar Vice-preşedintele formaţiunii, Ruslan Codreanu, a fost votat Preşedintele acestui grup.

“Candidez pentru a continua ce am început odată cu liberalizarea vizelor şi semnarea Acordului de Asociere cu UE. Candidez pentru a dezvolta mai departe Moldova pe calea europeană. În unul din ultimele sondaje populaţia a spus cu o majoritate covârşitoare că cea mai mare realizarea a Moldovei în 25 de ani este liberalizarea vizelor. Eu vreau ca în 2018 la aceasta să se adauge o altă mare realizare — depunerea cererii de aderare a Moldovei la UE. Eu pot face aceasta şi voi reuşi! E un obiectiv ambiţios, sunt candidatul care are cele mai mari şanse să reuşească să repună Moldova pe traiectoria integrării europene, aşa cum am lăsat-o când am plecat din funcţie. Îmi voi folosi toate resursele şi toate relaţiile din Europa şi de pretutindeni — deja am început un lung turneu prin Europa pentru a repune pe agenda UE acest obiectiv al Moldovei. Vin la preşedinţie să continuăm împreuna ce am început in 2009 şi ce ne-a fost furat în 2014, când deşi oamenii au votat continuarea parcursului european, votul lor a fost furat doar pentru că cineva a dorit să mă îndepărteze de la guvernare, după ce am cerut acea anchetă internaţională la BEM şi am cerut ca în Moldova să vină judecători străini. Vin la preşedinţie pentru ca Moldova să aibă un preşedinte adevărat european, nu să ajungă acolo un preşedinte al grupărilor de interese din afara ţării sau unul populist sau unul anarhist. Vin la preşedinţie pentru ca împreună cu cei care vor ca Moldova să se modernizeze să ne apucăm de treabă”, a declarat Iurie Leancă.

ppe.md