Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIurie Leancă

Angela Merkel către Iurie Leancă: Aveţi susţinerea mea pentru alegerile la funcţia de Preşedinte al Republica Moldova!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Iurie Leancă, 14 septembrie 2016

Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi la Berlin cu Cancelarul Germaniei, Angela Merkel — cea mai importantă politiciană din Uniunea Europeană şi una din cele mai influente la nivel mondial.

Politicienii au discutat despre viitorul Republicii Moldova şi paşii necesari pentru a implementa la noi în ţară înaltele standarde de viaţă europene. În acest context Cancelarul Angela Merkel şi-a afirmat susţinerea pentru Iurie Leancă ca şi candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Ea a reiterat experienţa anterioară foarte pozitivă de conlucrare cu Iurie Leancă, mai întâi, ca şi ministru de externe, iar apoi — ca şi Prim-Ministru. Angela Merkel l-a încurajat pe Iurie Leancă să intre ferm în campanie, axându-se pe acele realizări majore cunoscute şi apreciate atât la Berlin, cât şi în toată Moldova: liberalizarea regimului de vize cu UE şi Acordul de Asociere Moldova — UE.

“A fost o discuţie sinceră şi utilă. Pentru mine a fost principial important să mă asigur că putem conta şi în continuare pe susţinerea dnei Canelar şi a Germaniei pentru parcursul European al Moldovei. Am vorbit despre provocările actuale prin care trece Moldova, dar şi cele care afectează Germania şi Uniunea Europeană. Am abordat şi necesitatea unor investiţii concrete în dezvoltarea economică a ţării noastre. I-am relatat dnei Cancelar principale teze ale programului meu politic cu care merg în alegerile prezidenţiale şi ea mi-a urat succes. Voi avea o campanie pozitivă, în care mă voi axa pe proiecte de dezvoltare a ţării, care vor conduce la bunăstarea fiecărui cetăţean”, a declarat Iurie Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă a subliniat că Republica Moldova are o singură cale şi un singur model viabil de prosperitate — acela din Vest şi, cu suportul partenerilor externi devotaţi, cum este Germania, îl va parcurge cu succes.

ppe.md