Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIurie Leancă

Iurie Leancă: Cer public ca toţi candidaţii să îşi asume continuarea drumului spre Vest!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Iurie Leancă, 22 septembrie 2016

Iurie Leancă, candidatul PPEM înregistrat la CEC pentru alegerile la funcţia de Preşedinte a Republicii Moldova, a adresat astăzi, 22 septembrie 2016, o scrisoare deschisă în care îndeamnă toţi candidaţii să îşi asume continuarea drumului spre Vest a ţării şi să spună clar că Acordul nu va fi reziliat, că Moldova nu va fi întoarsă de pe drumul ei şi nu va fi băgată într-o zonă de incertitudine.

“Mobilizarea tuturor candidaţilor, împreună cu partidele pe care le reprezintă, în jurul Acordului de Asociere, ar fi un semnal puternic către Occident că dorim să mergem pe calea modernizării, a justiţiei şi a reformelor. Trebuie să atragem din nou atenţia asupra noastră, să arătăm că dorim cu adevărat să primim sprijinul instituţional şi financiar al prietenilor noştri europeni. În mod practic, cer fiecărui candidat să se angajeze public în faţa alegătorilor pentru susţinerea menţinerii şi aplicării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană”, susţine Iurie Leancă.

Totodată, Preşedintele PPEM, a menţionat că această invitaţie este adresată şi liderului socialiştilor, Igor Dodon, pe care îl îndeamnă să susţină iniţiativa de a susţine parcursul european al Republicii Moldova.

“Domnule Dodon, dumneavoastră înşivă admiteţi că nu putem renunţa la această oportunitate. Dar libertatea de circulaţie în spaţiul UE este strâns legată de Acordul de Asociere. Au fost negociate împreună iar motivul pentru care am primit liber la vize este pentru că am semnalat că vrem să ne apropiem de Europa. Nu trebuie să mă credeţi pe mine, în 20 de minute orice expert vă poate lămuri. Aştept deci, şi angajamentul dumneavoastră, dacă doriţi într-adevăr binele Moldovei şi locuitorilor acestei ţări”, se arată în textul declaraţiei.

ppe.md