Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIurie Leancă

Iurie Leancă rămâne în cursa electorală şi îndeamnă toţi alegătorii, indiferent de culoarea politică, să îl susţină

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Iurie Leancă, 27 octombrie 2016

Iurie Leancă, candidatul Partidului Popular European din Moldova, a anunţat astăzi, 27 octombrie 2016, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu părăseşte cursa electorală şi îndeamnă toţi alegătorii, indiferent de culoarea lor politică şi simpatii, să îl susţină.

“Evenimentele din ultimele zile au creat o situaţie de-a dreptul dramatică. În acest moment, există un pericol uriaş pentru Moldova. Acum, la această oră, nimeni nu mai poate să prevadă evoluţia rezultatelor electorale. Votanţii nu sunt roboţi pe care îi trimiţi la vot şi le spui cu cine să voteze. Alegătorii îşi aleg singuri opţiunea de vot, indiferent de recomandările liderilor de partid. Domnul Dodon beneficiază de un electorat extrem de loial care va ieşi masiv la vot şi, de aceea, există riscul ca dânsul să câştige din primul tur, dacă vor mai fi retrageri din cursa electorală. Drept urmare, am decis să rămân în cursă. Am decis să continui să mă bat pentru viitorul Moldovei”, a spus Iurie Leancă.

Totodată, Iurie Leancă a menţionat că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte care să facă o ţară prosperă, precum şi să unească societatea, care a fost în ultima perioadă dezbinată de unele forţe politice, reiterând ideea că principalul adversar în această campanie este Igor Dodon, care otrăveşte minţile moldovenilor şi propune un drum care poate duce Moldova spre prăpastie.

“Fac un apel către toţi moldovenii, indiferent de culoarea lor politică, fie că sunt de stânga sau de dreapta, liberali sau democraţi, indiferent de simpatii, fac un apel la unionişti, la toţi cei care cred că locul Moldovei este în Europa. Veniţi alături de mine. Vă ofer a treia cale. Vă ofer soluţii şi raţiune. Veniţi alături de mine. Vă ofer a treia cale. Vă ofer soluţii şi raţiune. Haideţi să construim Moldova fără încrâncenare, fără ură şi patimă”, a mai spus Iurie Leancă.

Reamintim că, pe 1 octombrie, Iurie Leancă şi-a lansat oficial candidatura pentru Preşedinţia Republicii Moldova din partea PPEM, susţinând că viitorul preşedinte trebuie să îndrepte Moldova spre Vest, să fie factorul unificator în societate, care să supravegheze şi să îi taxeze pe politicienii care nu îşi fac treaba.

ppe.md