Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIurie Leancă

Iurie Leancă: Moldova prosperă suntem noi! Haideţi la vot în turul întâi şi în turul doi

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Iurie Leancă, 28 octombrie 2016

Iurie Leancă, candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a organizat astăzi, 28 octombrie 2016, o conferinţă de presă, în cadrul căreia a făcut totalurile campaniei electorale din această toamnă şi a îndemnat cetăţenii să iasă la vot, alegând drumul spre Vest şi un viitorul prosper al ţării.

“În această campanie s-a lucrat mult ca sa fiţi ameţiţi, să nu mai ştiţi ce să credeţi să vă aruncaţi în braţele unuia sau altuia. Eu vă propun să gândiţi cu capul vostru. A zis un concurent una şi a făcut alta? Atunci a minţit. Propune un candidat revoluţie deşi a stat confortabil în guvern? Atunci să nu va bazaţi pe acesta. Eu ce am promis am făcut. Eu nu mă ruşinez cu ce am făcut în Guvern. Eu chiar mă mândresc că am făcut mai mult decât oricine înaintea mea şi oricine după. Eu am intrat în această campanie cu un program pentru Moldova, şi tot cu el vin astăzi în faţa voastră. Eu sunt astăzi la fel cum eram al începutul campaniei, la fel cum eram cât am fost prim-ministru. Sunt sigur că şi alţi candidaţi ar putea dori să vă ofere o viaţă mai bună. Spre deosebire de ei, eu ştiu şi pot să vă ofer o Moldovă prosperă. De aceea vă chem duminică la vot. Votaţi Iurie Leancă pentru voi şi pentru copii şi nepoţii voştri”, a spus Iurie Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă a mulţumit echipei care a fost alături de el în campania electorală, dar şi membrilor, simpatizanţilor şi alegătorilor, menţionând că aceştia au fost deseori manipulaţi de alţi candidaţi înscrişi în cursa electorală.

“Igor Dodon spune că este anti-sistem, dar a fost ministru. Plânge de mila săracilor dar, ca un socialist de caviar, mănâncă mai mult decât câştigă. Primeşte bani din offshore-uri obscure. În 2007 era pentru acordul de asociere, azi este împotrivă, mâine, dacă are interesul, se întoarce din nou. Mie mi-este teamă că Maia Sandu nu este pregătită să fie preşedinte. Dar de Dodon ştiu sigur. Dânsul este pregătit să dea foc Moldovei ca să ajungă preşedinte”, a subliniat Iurie Leancă.

În finalul conferinţei de presă, Iurie Leancă a reiterat încă odată poziţia sa şi cele 10 viziuni privind viitorul Republicii Moldova, pe care urmează să le întreprindă atunci când va fi Preşedinte a ţării.

“Adevărul pe care nu îl auziţi la televizor este că magia politică nu există. Când v-am zis că voi duce Moldova către Vest, eu nu v-am minţit că Vestul este Moş Crăciun. V-am propus un program în zece puncte în care am arătat cum trebuie să preluăm din experienţa Vestului, cum trebuie să acceptăm sprijin şi presiune din partea Vestului — mai ales pe justiţie — cum trebuie să căutăm finanţare din partea Vestului. Dacă doriţi o viaţă prosperă. Dacă doriţi să vedeţi copii studiind în Vest şi venind înapoi acasă. Dacă doriţi o Moldovă prosperă. Dacă doriţi să fim cu adevărat aproape de fraţii noştri din România. Dacă vrem ca Diaspora să se întoarcă acasă. Votaţi Iurie Leancă la aceste alegeri şi în turul unu în turul doi”, a spus Preşedintele PPEM.

ppe.md