Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiIurie Leancă

Iurie Leancă: Datorită moldovenilor, inclusiv al celor care m-au votat pe mine, Maia Sandu are astăzi şansa să lupte cu Igor Dodon

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Iurie Leancă, 31 octombrie 2016

Iurie Leancă, Preşedintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), a organizat astăzi, 31 octombrie 2016, o conferinţă de presă, în cadrul căreia a mulţumit alegătorilor pentru susţinerea acordată în cadrul primului tur a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte a statului.

“În primul rând, doresc să mulţumesc celor care m-au votat. Ştiam, atunci când am decis să continui cursa, că acest rezultat este posibil. Ştiam că risc să aduc daune propriei cariere politice. Am ales să lupt nu pentru mine, ci pentru viitorul Republicii Moldova. După cum ştiam încă de atunci, şi s-a confirmat azi-noapte, a existat un risc foarte mare de victorie a lui Dodon din primul tur. A fost o decizie grea, dar am ţinut cont de faptul că electoratul meu ar fi putut să nu se orienteze imediat spre Maia Sandu. Aceşti trei la sută care mi-au rămas în ciuda campaniilor de defăimare, în ciuda celor care au dorit să îi convingă că m-am retras, în ciuda faptului că mari trusturi de presă din Moldova au făcut tot posibilul să nu vorbească despre mine, sunt un electorat dur. Ei ar fi putut foarte bine să aleagă să stea acasă. Chiar şi unii dintre militanţi mi-au spus deschis că ei nu se vor mobiliza din primul tur pentru Maia Sandu”, a spus Iurie Leancă.

De asemenea, Iurie Leancă a vorbit despre turul doi a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte a Republicii Moldova şi a îndemnat susţinătorii să voteze Maia Sandru, ca fiind unicul candidat care poate să continue drumul spre Vest a ţării.

“Am dorit să evit cu orice preţ victoria din primul tur a lui Dodon şi îmi place să cred că am avut şi eu un rol în oprirea marşului triumfal al socialiştilor. Datorită moldovenilor, inclusiv al celor care m-au votat pe mine, Maia Sandu are astăzi şansa să lupte cu Igor Dodon şi să recupereze procentele care îi despart. Sa nu irosim această şansă. V-am invitat în această campanie să alegeţi Vestul. Această invitaţie rămâne deschisă. Orice diferende am fi avut în timpul campaniei, Maia Sandu reprezintă, astăzi, ultima şansă de a evita o «domnie» a lui Igor Dodon. Eu voi vota pentru Maia Sandu. Vă invit pe voi să votaţi pe Maia Sandu şi să vă aduceţi rudele şi prietenii la vot pentru că fiecare vot contează. Pentru viitorul copiilor voştri, pentru o Moldovă prosperă, votaţi Maia Sandu”, a subliniat Iurie Leancă.

ppe.md