Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 23 ianuarie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”Suntem recunoscători misiunilor occidentale pentru sprijinul acordat democraţiei în Moldova, dar considerăm necesară sporirea exigenţei faţă de alegerile locale generale din 2007, a spus dl Serafim Urechean, preşedintele Fracţiunii AMN, în cadrul unei întrevederi avute astăzi la Parlament cu dl John Beyer, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la Chişinău.

În alegerile recente ale başcanului UTA Gagauz Yery observarea atentă şi cerinţele răspicate de a garanta alegeri libere şi corecte au contribuit la eliminarea, care au distorsionat celelalte scrutine de după anul 2001, a apreciat liderul Opoziţiei parlamentare.

Serafim Urechean a amintit şi faptul, că preşedinţii pro-occidentali Iuşcenco, Băsescu, Saakaşvili, dar şi Uniunea Europeană, prin semnarea Planului de acţiuni cu Republica Moldova în ajunul alegerilor parlamentare, au favorizat în 2005 partidul comuniştilor. Pseudo-reformele democratice, anti-performanţele sociale şi economice, revenirea la balansarea între Est şi Vest, dovedesc lipsa de consecvenţă şi de sinceritate a preşedintelui comunist Vladimir Voronin, care îndeplineşte obiectivul de integrare în Uniunea Europeană ca şi pe cel de aderare la Uniunea Rusia-Bielarusi.

Domnul Urechean a remarcat că Alianţa “Moldova Noastră” este partidul de opoziţie cu cea mai dezvoltată structură teritorială, care ţinteşte pînă la 50 % din mandatele adjudecate la apropiatele alegeri locale generale. Făcînd o trecere în revistă a situaţiei grele în care se află ţara, preşedintele AMN a accentuat că “este vorba de ceva mai mult decît interesul oricărei forţe politice, este vorba despre responsabilitatea noastră de a oferi tinerelor generaţii o ţară în dezvoltare, inclusă în previziunile de aderare la Uniunea Europeană”. Suntem hotărîţi să atingem acest scop şi o vom face, dar solicităm Occidentului să ne asiste pentru a beneficia de reguli corecte în cadrul viitoarelor alegeri, a reiterat Serafim Urechean.

Preşedintele Fracţiunii parlamentare AMN a remarcat că, practic, fiecare lider al unui partid de opoziţie din Moldova, parlamentar sau extraparlamentar, e supus urmăririi penale. El a remarcat că numai în această săptămînă are trei şedinţe în instanţa de prim nivel, care examinează cazul “ambulanţelor” ignorînd decizia Plenului Curţii Supreme de Justiţie, fapt sesizat deja la CEDO.

Cei doi au discutat mai multe subiecte, printre care şi colaborarea AMN cu alte partide de orientare liberală din Europa, inclusiv cu liberal-democraţii din Marea Britanie.

Centrul de Presă al AMN
Schimbarea abordării: Judecătoria accelerează examinarea în “procesul ambulanţelor” Voronin acaparează prin laşitate şi va pierde repede puterea în Chişinău