Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

OT AMN realizează în Moldova acţiunea “NO VISA” a tineretului liberal din Europa

|versiune pentru tipar||
AMN / 9 februarie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”Pe data de 13 februarie, Organizaţia de Tineret a Partidului Alianţa “Moldova Noastră”, în colaborare cu LYMEC (Tineretul Liberal European), va desfăşura acţiunea europeană “NO VISA — Europa este casa noastră”. Evenimentul va avea loc în scuarul Teatrului de Operă şi Balet din Chişinău, începînd cu ora 14.00, şi va fi susţinut de acţiuni similare în peste 20 de capitale europene.

OT AMN realizează că problema călătoriei cetăţenilor moldoveni în ţările Uniunii Europene este una majoră. Procedura de eliberare a vizelor este foarte lungă, costisitoare şi birocratizată, iar eliberarea lor nu este garantată. Regimul de vize este un obstacol în realizarea dreptului la libera circulaţie a oamenilor şi afectează comunicarea în cadrul societăţii civile europene. În altă ordine de idei, restricţia de a călători liber împiedică şi extinderea democraţiei în ţările est-europene.

În cadrul aceleiaşi acţiuni tinerii membri ai AMN vor colecta semnături în sprijinul unei Petiţii comune a tinerilor liberali din cele 20 de ţări, care va fi prezentată ulterior Parlamentului European.

Prin acţiunea din 13 februarie, OT AMN doreşte să atragă atenţia opiniei publice asupra problemei vizelor. Totodată, pledează pentru libera circulaţie a tuturor cetăţenilor europeni, fiind ei sau nu originari din ţările UE, şi cere anularea completă a vizelor turistice şi studenţeşti pentru cetăţenii Europei care călătoresc în ţările de pe continentul european.

Chemăm tinerii, în primul rînd studenţii, dar şi pe toţi cei care doresc să circule liber în spaţiul european să-şi demonstreze opţiunea, semnînd Petiţia “NO VISA” şi participînd, marţi, pe 13 februarie la manifestarea OT AMN, care va începe la 14:00 în faţa Teatrului de Operă şi Balet.

Serviciul de presă al AMN
Coaliţia aflată la conducerea ţării subminează bunăstarea poporului Puterea comunistă îşi compensează eşecurile majorând preţurile şi tarifele pentru cetăţeni