Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Liberal-democraţii englezi sprijină demersurile AMN pe plan intern şi extern

|versiune pentru tipar||
AMN / 19 martie 2007
Alianţa “Moldova Noastră”În cadrul extinderii relaţiilor cu partenerii politici din alte ţări, conducerea AMN a avut în week-end o serie de consultări cu domnul Richard Fryer, reprezentantul Partidului Liberal-Democrat din Regatul Unit al Marii Britanii. Ca şi întâlnirea de acum o săptămână cu emisarii Partidului European Liberal-Democrat şi Reformator, discuţiile cu colegii britanici vor facilita apropiata intrare a AMN în ELDR, domnul Fryer, fiind membru al Biroului acestui partid european.

Politicianul britanic a insistat să cunoască în detalii structura, situaţia şi obiectivele Alianţei “Moldova Noastră”. În acest scop, după întrevederile cu liderii partidului, a discutat separat cu liderii organizaţiilor de tineret, de femei şi de veterani ai AMN, precum şi cu unii şefi ai departamentelor Consiliului Politic Naţional. Oaspetele a explicat că doreşte să înţeleagă modul şi specificul de funcţionare pentru ca AMN şi PLD din Marea Britanie să-şi focalizeze cooperarea eficient, pe direcţii precise.

Alianţa “Moldova Noastră” este singurul partid de Opoziţie din Moldova cu baze reale pentru a lua Puterea de la comunişti, la nivel local în 2007 şi la nivel central în 2009, aceasta a fost esenţa prezentării făcute de domnul Serafim Urechean în cadrul discuţiilor. Structural, este cel mai extins partid din Republica Moldova, are cel mai mare număr de membri, circa 30 de mii, şi 750 de organizaţii primare din numărul total de 892 de primării în Republica Moldova. Avem cea de-a doua ca mărime fracţiune parlamentară, chiar şi după ce ne-au părăsit foştii parteneri, pe care i-am adus în legislativ acum doi ani, a accentuat Preşedintele AMN. El a menţionat că experienţa din 2005, când partidul a format baza blocului electoral al opoziţiei anti-comuniste, arată capacităţile înalte ale AMN de a convinge alegătorii, fiindcă a obţinut cel mai puternic spor de voturi pe fundalul concurenţilor, care au pierdut din cotele anterioare.

În cadrul aceleiaşi întrevederi, vicepreşedintele AMN, domnul Iurie Colesnic, a explicat oaspeţilor britanici că tehnologii Puterii şi cei ai aliaţilor ei, care l-au votat pe preşedintele comunist Voronin, încearcă să improvizeze un tablou complex al teatrului politic din Moldova. Partidul de guvernământ atribuie eticheta de forţă de opoziţie doar celor, cărora le oferă şi funcţii, şi acces la banii bugetului de stat, şi protecţie în faţa organelor represive. În realitate, a accentuat domnul Colesnic, lupta politică în Republica Moldova, se dă între două forţe adevărate: cea a trecutului — Partidul Comuniştilor, şi cea a viitorului — Alianţa “Moldova Noastră”. Precum există şi doar doi lideri politici, care rivalizează cu adevărat: Vladimir Voronin şi Serafim Urechean.

Centrul de Presă al AMN
În pragul alegerilor locale şi de teama lor Puterea amplifică hărţuirea Opoziţiei Comuniştii renunţă la angajamente luate prin legea din 2005 de a majora salariile bugetarilor