Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Urechean: victorie in dosarul intentat de Voronin!

|versiune pentru tipar||
AMN / 26 mai 2008
Alianţa “Moldova Noastră”

Dupa 1416 zile de urmarire penala, astazi Judecatoria Centru din municipiul Chisinau a pronuntat sentinta pe fond in dosarul contra lui S. Urechean, liderul AMN. Cunoscut ca “dosarul ambulantelor” el a fost intetnat in 2004 imediat dupa renumita dispozitie data de V. Voronin, liderul PCRM: “Organizati executarea!” in privinta conducerii de atunci a capitalei Republicii Moldova.

Insanta a facut public dispozitivul sentintei, prin care il achita pe Serafim Urechean, doarece in fapta incriminata lui lipsesc orice componente de infractiune! Partea descriptiva a sentintei va fi prezentata imediat dupa redactarea definitiva, iar decizia este atacabila in termen de 15 zile cu recurs la Curtea de Apel Chisinau.

La iesire din sala de judecata, Serafim Urechean a spus ca este o decizie fireasca, ce arata ca judecatorii au analizat temeinic si echidistant dosarul, fabricat la ordinele lui Voronin. Mai pot urma Curtea de Apel, Curtea Suprema de Justitie, Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, la care vom ajunge in cazul contestarii promise deja de procuror, a mai mentionat dumnealui. Lupta pentru Justitie in Republica Moldova va continua pana va invinge Adevarul, a declarat liderul Aliantei “Moldova Noastra”, spunand ca achitarea este un lucru bun mai ales pentru familia sa, care a suportat mai greu decat dansul aceasta hartuiala penala.

Membrii conducerii AMN, ai fractiunii parlamentare, reprezentantii presei si chiar cetatenii, care erau de fata la Judecatoria Centru l-au felicitat pe Serafim Urechean cu victoria in “dosarul ambulantelor”.

Centrul de presa al AMN
Declaraţia Fracţiunii parlamentare “Alianţa Moldova Noastră” Comunicat de presă al Alianţei “Moldova Noastră”