Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Comunicat de presă al OT AMN

|versiune pentru tipar||
AMN / 3 martie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

Astăzi, 3 martie, începând cu ora 10:00, Organizaţia de Tineret a Alianţei Moldova Noastră a organizat un flash mob în faţa Guvernului Republicii Moldova cu genericul “Unde sunt locurile de muncă promise tinerilor specialişti?”. În cadrul lui au protestat tineri specialişti, fără locuri de muncă, dar şi studenţi, care ştiu că guvernarea comunistă le-a pregătit aceiaşi perspectivă de şomer cu acte în regulă. Au participat circa 150 de persoane, în primul rând membri ai partidului, dar şi tineri neafiliaţi politic, atraşi de actualitatea problemei ridicare de AMN.

În timpul manifestaţiei în Piaţa Marii Adunări Naţionale au apărut un grup de tineri în roşu, care s-au comportat deschis provocator faţă de membrii OT AMN, scandând replici jignitoare la adresa partidului. Concomitent, în brazii ce ascund clădirea guvernului a apărut un important număr de reprezentanţi ale forţelor de ordine, atât în uniformă, cât şi în civil. Poliţiştii au urmărit pasiv provocatorii, deşi este de presupus că acest grup manifesta fără a fi anunţat autorităţile locale, iar comportamentul lui ameninţa cu declanşarea unei confruntări fizice, ca cea urmărită ceva timp în urmă în faţa Procuraturii Generale.

Organizaţia de Tineret a AMN consideră că un atac fizic a fost evitat numai pentru că mercenarii comunişti s-au speriat de numărul mare al protestatarilor, iar poliţia, în loc să-l prevină, practic a aşteptat să apară o ciocnire. Atitudinea forţelor de ordine trădează complicitatea lor cu provocatorii, lipsa de profesionalism şi responsabilitate, ceea ce ne face să acuzăm din nou guvernarea că implică poliţia în scenarii electorale.

Tinerii din AMN şi-au spus mesajul în susţinerea specialiştilor fără loc de lucru şi a studenţilor, pe care îi aşteaptă aceeaşi soartă. AMN vine la guvernare ca să soluţioneze şi aceste probleme lăsate de comunişti. Iar ştabii roş-oranj arată deja a treia oară că singurul răspuns, de care sunt capabili este provocarea şi extremismul. Le adresăm un vechi şi înţelept avertisment: “tovarischi”, nu semănaţi vânt că veţi culege furtună.

OT a Alianţei Moldova Noastră
Apel al Alianţei “Moldova Noastră” Comunicat de presă al OT AMN