Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Declaraţie a Alianţei “Moldova Noastră”

|versiune pentru tipar||
AMN / 20 martie 2009
Alianţa “Moldova Noastră”

In cadrul unei recente conferinte de presa Serafim Urechean, liderul Aliantei Moldova Noastra, a ridicat o problema extraordinara — utilizarea in scopuri electorale a ajutoarelor umanitare, furate din loturile venite pentru sinistrati in anii 2007–2008. Ele sunt folosite acum in scop de corupere materiala a alegatorilor, a declarat presedintele AMN.

De la surse din teritorii stim, bunaoara, ca asa s-a porcedat la Briceni in cadrul vizitelor lui Marian Lupu, in timpul carora loturile de ajutoare umanitare tinute de anul trecut la primarii, au fost impartite celor invitati la intalnire.

La Soroca doamna Ostapciuc a dus 5 masini de cusut, luate fara acte de la Agentia Rezervelor Statului si Ajutoarelor Umanitare. Tot masini de cusut si tot din acelasi lot de ajutoare umanitare a dus si Stepaniuc in raionul Floresti. Noi le cautam sa vedem cui i le-a donat, dar Procuratura poate incepe cautarile de la Agentia din Chisinau.

In satul Hansca, raionul Ialoveni, am gasit deja — tot Stepaniuc a donat doua plite de gatit, aragaze, gimnaziului din localitate — un act de corupere a alegatorilor.

Stim cu exactitate ca la toate depozitele institutiilor centrale ale statului au fost stocate ajutoare umanitare, pe care comunistii le iau cu dansii la intalnirile cu alegatorii. De exemplu, avem date precise ca un lot venit pe linia Ministerului Apararii a fost descarcat inca inainte de revelion in depozitul de la Parlament. Cunoastem pana si numele celor care au descarcat aceste bunuri si, daca se va cere, le vom prezenta.

AMN atentioneaza donatorii externi sa verifice si ei traseul ajutoarelor umanitare pe care le-au oferit, pentru ca utilizarea lor de catre clanul Voronin in alegeri este o dubma crima, si impotriva sinistratilor, si impotriva regulilor electorale.

In general, pana in acest moment contestatiile, privind incalcarile depistate de AMN, au trecut de 80 la numar, iar unele au ajuns deja la examinare in Curtea de Apel, in Curtea Suprema de Justitie si chiar la CEDO (cea privind deschiderea sectiilor de votare pentru moldovenii de peste hotare).

Centrul de presă al AMN
Comunicat de presă al OT AMN Declaraţia AMN privind acţiunile violente din centrul Chişinăului din 7 aprilie 2009