Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Alianţa Moldova Noastră — forţa care ţine echilibrul în Alianţa pentru Integrare Europeană

|versiune pentru tipar||
AMN / 17 august 2010
Alianţa “Moldova Noastră”

“Dacă candidatul comun va fi Marian Lupu, nu am nimic împotrivă”. Aşa a comentat liderul AMN, Serafim Urechean, despre candidatul comun al Alianţei pentru Integrare Europeană la alegerile prezidenţiale care vor avea loc la 14 noiembrie 2010. Întrebat dacă AMN ar putea susţine şi candidatura liderului PLDM, Vlad Filat, care de asemenea a lăsat să se înţeleagă că va candida la prezidenţiale, Serafim Urechean a subliniat că Filat nu este candidatul AIE.

Urechean spune că colaborarea forţelor din AIE lasă de dorit, îndemnând membrii formaţiunilor parte la o colaborare mai activă. Liderul AMN crede că prezentarea la alegerile parlamentare a AIE pe o listă comună şi înaintarea unui candidat unic pentru funcţia de preşedinte va exclude disonanţele, va păstra integritatea alianţei şi credibilitatea acesteia pe plan extern.

“Pledăm şi în continuare pentru un candidat unic la funcţia de şef al statului. Trebuie să ne dezicem de ambiţiile personale şi de grup, dar să ne gândim la acest popor chinuit”, a menţionat preşedintele AMN.

Urechean a ţinut să precizeze că Alianţa Moldova Noastră este formaţiunea care s-a purtat cel mai corect cu partidele din AIE şi a reprezentat împăciuitorii, dând asigurări că va rămâne forţa care va ţine echilibrul în Alianţa pentru Integrare Europeană.

Sursa: www.amn.md

Apel la Corectitudine şi Solidaritate adresat componentelor AIE de către liderii teritoriali ai Alianţei Moldova Noastră AMN şi-a făcut şi îşi face datoria faţă de ţară