Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Şi-a început activitatea Consiliul de Coordonare al MAE-PNL

|versiune pentru tipar||
MAEPNL / 13 ianuarie 2009

Marti a avut loc, la Chisinau, prima sedinta a Consiliului de Coordonare al MAE-PNL, in vederea stabilirii strategiei participarii in comun la campania electorala. In perioada 2–13 ianuarie, PNL si MAE au avut diferite actiuni, in special negocieri cu unele formatiuni politice si cu reprezentanti ai societatii civile, conferinte teritoriale, sedinte ale Birourilor Permanente Centrale.

Astfel, MAE si PNL au avut o prima discutie cu Partidul Ecologistilor, pentru a examina posibilitatea participarii impreuna la alegeri. Fiecare partid si-a expus viziunile asupra perspectivei democratice in R.Moldova. Formatiunile vor relua dialogul dupa ce vor discuta, in cadrul organismelor colective, ofertele reciproce facute in cadrul primei runde de negocieri.

Birourile Permanente Centrale ale PNL si MAE au adoptat decizii cu privire la membrii delegati in Consiliul de Coordonare al MAE-PNL — un organism comun format din cite 8 membri de la fiecare partid, pentru dirijarea campaniei electorale, ce va adopta decizii pe marginea proiectelor si a propunerilor pregatite de staf.

In prima sedinta s-au discutat: mersul negocierilor cu alte formatiuni politice, pentru a se crea Lista Unitatii Nationale si pentru a se simplifica votul alegatorului proeuropean, Regulamentul Consiliului de Coordonare, aprobarea structurii stafului central si a persoanelor membre ale acestuia, pregatirea listei electorale, crearea stafurilor locale.

Deputatii MAE si PNL au adresat o interpelare Ministerului Justitiei si Comisiei Electorale Centrale pentru precizarea interpretarii, de catre aceste institutii, a unor prevederi din legislatia electorala si cu privire la partide. Este vorba, in special, de unele prevederi ce lasa loc pentru ca unii oameni politici sa declare ca nu exista mecanismul participarii, pe o Lista comuna, a unor formatiuni la alegeri, in conditiile cind legea interzice formarea blocurilor electorale.

Consiliul de Coordonare a stabilit ordinea de zi pentru sedinta urmatoare, ce va avea loc peste citeva zile.

Serviciul de presă al Consiliului de Coordonare al MAE-PNL
PNL si MAE au propus revenirea la modificarile recente ale legislatiei electorale MAE şi PNL au depus flori la bustul lui M.Eminescu, V.Pavlicenco şi A.Petrencu la “Vocea Basarabiei”