Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presa al Mişcării “Acţiunea Europeană”

|versiune pentru tipar||
MAE / 27 octombrie 2008
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Conform Regulamentului intern dar şi a planului de activitate, duminică, 26 octombrie 2008, a avut loc şedinţa Consiliului Coordonator al Forului Femeilor Europene.

Cu un cuvînt de salut la acest for a venit Anatol Petrencu, preşedinte al Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană. Dumnealui a făcut o analiză a situaţiei social- politice la etapa actuală şi a situaţiei în care se află partidul în prag de campanie electorală. Un loc aparte în alocuţiunea sa a fost rezervat activităţii MAE în ceea ce priveşte crearea unui pol anticommunist în alegerile parlamentare din primăvara lui 2009. Domnul preşedinte a salutat Forul Femeilor din cadrul MAE, şi-a exprimat toată încrederea şi respectul faţă de cele mai active şi curajoase doamne din RM- membre şi simpatizante ale MAE.

În continuare, cu un raport de activitate a acestei organizaţii a venit d-na Zoia Jalbă, preşedinte al FFE, deputat. În acest raport atenţie sporită a fost acordată obiectivului de creare a filialelor Forului. De acest lucru se îngrijeşte Consiliul Coordonator de la fondare pînă în prezent. Şi rezultatele nu s-au lăsat mult aşteptate. Despre activitatea filialelor au vorbit însăşi liderii din teritoriu. E vorba despre Svetlana Şapovalov — Soroca, Ecaterina Bucur — Hînceşti, Nina Mîndru — Orhei, Lidia Burduja — Şoldăneşti, Valentina Gac — Hînceşti, Raisa Samoteev — Chişinău ş.m.a. Un cuvînt greu de spus l-a avut d-na Ana Bejan- ex-prefect de Soroca. D-na Bejan s-a referit la diversificarea metodelor de activitate în cadrul Forului, apropierea de femeile de toate categoriile vieţii sociale şi atragerea lor în viaţa activă a societăţii.

D-na preşedinte Jalbă s-a adresat şi celor care au constituit în raioanele lor grupuri de iniţiativă să urgenteze crearea de filiale a Forului pentru a putea împledi mai armonios activitatea de la centru cu cea din teritorii.

În continuare au fost aleşi trei vicepreşedinţi, conform Regulamentului FFE. Este vorba de d-na Veronica Pîrlea- Conovali- profesor de istorie la Colegiul de coreografie din Chişinău, poetesă, Nina Bondarenco- profesor de limbă şi literatură romănă la liceul “S. Rahmaninov”, Chişinău şi Natalia Coşer- studentă la USM. În funcţia de secretar al Consiliului a fost aleasă d-a Ana Vîlcu- medic.

După mai multe discuţii şi iniţiative Consiliul FFE a adoptat o rezoluţie. Şedinţa următoare îşi va ţine lucrările conform prevederilor Regulamentului de activitate internă.

Trebuie de menţionat că FFE are ca scop schimbarea statutului femeii în RM şi crearea unui echilibru social, economic şi moral în societate moldovenească.

Consiliul Coordonator al FFE
Declaraţia deputatului Zoia Jalbă, vicepreşedinte al Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, prezentată în plenul parlamentului Între Rusia şi Europa, între sărăcie şi bunăstare