Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Guvernarea politică — probleme şi soluţii

|versiune pentru tipar||
MAE / 31 octombrie 2008
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană a apărut pe arena politică ca o mişcare cu adevărat democratică, menită să aducă schimbarea în cadrul societăţii în care trăim, motiv pentru care pe data de 30 octombrie, anul curent a desfăşurat o întrunire cu cei mai activi tineri ai formaţiunii. Scopul activităţii a fost informarea tinerilor despre problemele reale cu care ne confruntăm şi care sunt strategiile de soluţionare a acestora, prin prisma MAE. Este bine cunoscut faptul că posedarea informaţiei poate fi cea mai puternică armă în confruntarea cu oponenţii, or, tineretul Republicii Moldova, reprezentînd o pătrime din populaţia ţării este resortul însufleţirii unui neam.

Liderii formaţiunii şi-au exprimat opinia vis-a-vis de proasta guvernare comunistă şi despre cele două mandate ale fostului secretar PCRM, caracterizate doar de minciuni şi promisiuni deşarte.

Anatol Petrencu, preşedintele Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană a adus la cunoştinţa auditoriului despre poziţia formaţiunii faţă de alegerile parlamentare din martie 2009. Partidul pledează pentru crearea unei liste comune-naţionale, care să cuprindă partidele de orientare democratică şi proeuropeană, aceasta fiind o soluţie pentru debarcarea comuniştilor şi aliaţilor acestora de la putere. Negocieri în această direcţie s-au purtat cu mai multe partide, poziţia cărora este incontinuare plină de ambiguităţi, dar orice discuţie este una constructivă.

Împărtăşind opinia că tineretul poate contribui la soluţionarea problemelor noastre, în ciuda condiţiilor nefaste în care trăiesc, vicepreşedintele MAE, Andrei Covrig, totodată şi coordonatorul principal al relaţiilor dintre formaţiune şi presă, a relatat despre atitudinea mass-mediei faţă de fenomenele politice şi sociale din RM, precum şi despre imaginea MAE în presa rurală. Mesajul transmis a exprimat clar sloganul partidului: “Vom lupta pînă în pinzele albe, în beneficiul cauzei naţionale”.

Juristul MAE, vicepreşedintele Nicolae Roşca, a expus problemele cu care se confruntă partidul cu Ministerul Justiţiei, anihilînd neclaritatea, dacă va participa sau nu MAE la alegerile parlamentare din 2009. Răspunsul este doar unul pozitiv în temeiul faptului că MAE activează în baza vechiului statut, MJ nerecunoscînd micile modificări operate în actele formaţiunii la Congresul II din 29 iunie 2008.

Concluzionînd, scopul întrunirii a fost de a mobiliza tineretul întru soluţionarea problemelor sociale, economice, politice, astfel ca în următorii ani să conturăm împreună o altă imagine a statului nostru.

Servicul de presă MAE
Între Rusia şi Europa, între sărăcie şi bunăstare Apel al Mişcării Acţiunea Europeană