Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Demisia lui Marian Lupu este începutul sfârşitului pentru PCRM

|versiune pentru tipar||
MAE / 10 iunie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că demisia din PCRM a lui Marian Lupu şi motivele pe care le-a prezentat pentru aceasta dovedesc din nou instrumentările odioase puse la cale de comunişti împotriva democraţiei şi a cetăţenilor oneşti din Republica Moldova. Faptul că unul dintre liderii importanţi ai PCRM recunoaşte acum că regimul comunist a substituit valorile democratice cu lozinca “cine nu e cu noi e împotriva noastră” nu face decât să confirme ceea ce MAE a spus de mult.

Mişcarea Acţiunea Europeană consideră că plecarea lui Marian Lupu din PCRM este un semnal al începutului sfârşitului dictaturii comuniste iar demisia sa confirmă faptul că PCRM a dus o politică dezastruoasă care a lăsat Republica Moldova într-o profundă criză politică şi economică.

De asemenea, Mişcarea Acţiunea Europeană atrage atenţia că noul guvern Greceanâi şi aşa-zisul program de guvernare pe care l-a prezentat, nu fac decât să adâncească criza în care se află Republica Moldova. Programul nu conţine măsurile economice anticriză necesare, ci acuzaţii la adresa unor duşmani imaginari care ar dori să distrugă statul.

Propunând-o pe Zinaida Greceanâi din nou, PCRM nu face decât să pună o nouă piedică în calea dezvoltării şi ieşirii din criză. Nu trebuie uitat că presa a acuzat-o pe Zinaida Greceanâi în repetate rânduri de prejudicierea bugetului de stat cu milioane de euro, acuzaţii care nu au fost înlăturate niciodată.

Serviciul de presă al MAE
Să reabilităm imaginea tinerilor din Republica Moldova! Să ferim alegerile anticipate de fraudele pregătite de PCRM!