Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Sebastian Bodu, europarlamentar PPE: “Doctrina creştin-democrată e cea mai potrivita şi pentru Republica Moldova”

|versiune pentru tipar||
MAE / 7 noiembrie 2009
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

“Majoritatea eurodeputaţilor din Parlamentul European, 260 de persoane, împărtăşesc doctrina creştin-democrată. Pentru Europa de astăzi, din punct de vedere social şi politic, cele mai potrivite valori sunt cele caracteristice doctrinei creştin-democrate, aceasta deoarece doctrina se sprijină pe trei piloni: Familia, Biserica, Întreprinderile mici şi mijlocii”, a declarat europarlamentarul PPE Sebastian Bodu în cadrul celei de a doua zi a dezbaterilor organizate de Mişcarea Acţiunea Europeană.

Sebastian Bodu consideră că doctrina creştin-democrată este “cea mai potrivită şi pentru Republica Moldova, deoarece se simte necesitatea programelor sociale”. “Adepţii doctrinei creştin-democrate consideră că statul trebuie să intervină în economie, dar mai mult în ceea ce priveşte regula de joc. Pentru că economia nu e un scop în sine, ci un mecanism de îmbunătăţire a nivelului de trai. Astăzi, pe timp de criză, s-a dovedit cel mai mult aplicabilitatea doctrinei creştin-democrate. S-a demonstrat necesitatea intervenţiei statului în economie, pentru că piaţa nu se poate autoreglementa. Iată de ce liberalismul ar trebui să treacă undeva în cărţile de istorie”, a mai declarat Sebastian Bodu.

La rândul său, Anatol Petrencu, preşedintele MAE, a arătat că “în activitatea zilnică, MAE promovează valorile creştin-democrate: dreptatea, solidaritatea, modestia, iar articolul 5, din Statutul MAE stipuleză că simpatiile doctrinare ale MAE se îndreaptă spre opţiunea populară, prin aderarea la comunitatea partidelor populare europene.” “MAE pledează pentru modernizarea Republicii Moldova şi şi-a propus drept scop lupta pentru binele general.”, a mai spus Anatol Petrencu.

Mişcarea Acţiunea Europeană, împreună cu reprezentanţi ai societăţii civile, jurişti şi membri ai organizaţiilor neguvernamentale din Republica Moldova, au desfăşurat vineri, 6 noiembrie şi sâmbătă 7 noiembrie, o masă rotundă cu tema “Moldova în UE. Perspective economice, politice şi instituţionale după guvernarea comunistă”. Tema principală a zilei de 7 noiembrie curent a fost “Creştin-democraţia. Ideologie şi acţiune politică.” MAE l-a invitat pe Sebastian Bodu la dezbatere ca urmare a declaraţiiilor de susţinere pe care acesta le-a avut în luna octombrie în Parlamentul European.

Serviciul de Presă al MAE

Sebastian Bodu: “Republica Moldova a traversat un drum dificil spre democraţie şi s-a întors cu faţa către Europa” Persoane necunoscute au vandalizat sediul MAE din Chişinău