Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Cu ocazia Zilei Femeii, liderii MAE au dăruit flori doamnelor din Chişinău

|versiune pentru tipar||
MAE / 8 martie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Urări pentru o primăvară frumoasă şi flori — acestea au fost darurile simbolice pe care le-au oferit astăzi, 8 martie 2010, liderii Mişcării Acţiunea Europeană tuturor doamnelor pe care le-au întâlnit în Chişinău, în zona parcului Ştefan cel Mare. Acţiunea MAE a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

“Am omagiat, astăzi, femeia pentru că ea reprezintă mama şi încrederea într-o zi de mâine mai bună. Personal, sunt convins că femeia este coloana vertebrală a societăţii noastre, iar MAE demonstrează şi prin această acţiune respectul pe care îl acordă doamnelor din societatea noastră”, a declarat preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă.

Prezent la acţiunea MAE, prim-vicepreşedintele Anatol Petrencu a adus femeilor urări de bine şi sănătate. “Le dorim succese şi bucurii din partea celor care le înconjoară, precum şi realizări frumoase. Noi, bărbaţii, avem nevoie de ele în sânul familiei pentru că doar femeia poate asigura confortul psihologic al familiei şi durabilitatea ei. Femeia este ca un scut, un cămin pentru bărbat”, a spus Anatol Petrencu.

La rândul lor, doamnele au primit cu surprindere gestul reprezentanţilor MAE, pe care nu au ezitat să îi provoace chiar la discuţii pe teme politice actuale. Maria Adam, una dintre femeile la care au ajuns urările MAE încă de la primele ore ale zilei, a declarat că “asemenea acţiuni sunt binevenite, dar nu numai preşedinţii de partide ar trebui să dăruiască flori femeilor, ci toţi bărbaţii”, pentru că “femeile nu au nevoie doar de flori, ci şi de o vorbă bună, de susţinere”.

Mişcarea Acţiunea Europeană promovează rolul femeii în societate, în interiorul formaţiunii funcţionând un for organizatoric puternic, dedicat membrelor de partid. Forul Femeilor Europene este o organizaţie subsidiară MAE care cuprinde în rândurile sale aproximativ 40% din membrii Mişcării.

Serviciul de presă al MAE

Demiterea preşedintelui CSJ, un gest de responsabilitate Tinerii MAE solicită plata stagiilor practice obligatorii ale studenţilor