Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Peste 5 000 de semnături au fost strânse într-o singură zi în sprijinul Legii “pensii şi salarii”

|versiune pentru tipar||
MAE / 24 iunie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Peste 5 000 de oameni au semnat într-o singură zi în sprijinul proiectului de lege privind creşterea pensiilor şi salariilor minime, iniţiat de MAE. Preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă, s-a declarat încrezător că proiectul de lege va fi sprijinit de peste o sută de mii de persoane.

Liderii Mişcării Acţiunea Europeană au semnat joi, 24 iunie 2010, pentru susţinerea proiectului de lege privind creşterea pensiilor şi salariilor minime, la cortul amplasat în Scuarul Europei, din Grădina Publică Ştefan cel Mare.

Preşedintele MAE a arătat că prin Legea “Pensii şi salarii” toate salariile şi pensiile minime pe economie vor creşte până la nivelul minim de existenţă, astfel încât nicio pensie să nu fie mai mică de 1000 de lei şi niciun salariu să nu fie mai mic de 1200 de lei. “MAE este un partid responsabil.Ştie că nu se poate asigura peste noapte creşterea nivelului de trai. De aceea, în proiectul de lege, se precizează că aceste majorări ale pensiilor şi salariilor se vor face în etape, începând cu anul 2011. Există bani în bugetul de stat pentru a face aceste majorări. Dacă aceşti bani ar putea fi mai bine administraţi, ar fi posibile creşteri ale pensiilor şi salariilor cu zeci de procente, în etape, în următorii doi ani.”, a declarat Veaceslav Untilă.

Mişcarea Acţiunea Europeană a început din această săptămână o amplă acţiune de colectare de semnături la nivel naţional, în sprijinul legii privind creşterea pensiilor şi salariilor. În fiecare centru raional MAE a instalat corturi unde cetăţenii pot veni şi semna pentru susţinerea legii.

Serviciul de presă al MAE

MAE colectează semnături în toată R. Moldova pentru creşterea pensiilor şi salariilor Atitudinea MAE faţă de decretul prezidenţial, prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată “Ziua ocupaţiei sovietice” în Republica Moldova