Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Declaraţie privind finalitatea eforturilor MAE îndreptate spre majorarea pensiilor în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
MAE / 28 septembrie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea “Acţiunea Europeană” salută decizia înţeleaptă a Guvernului Republicii Moldova, care a dat curs iniţiativei partidului de majorare a pensiilor pe calea acordării unor compensaţii sociale pentru perioada rece a anului.

MAE menţionează cu această ocazie că, a lansat şi a înregistrat, pe data de 24 mai 2010, la Biroul Permanent al Parlamentului iniţiativa de aducere a pensiilor şi salariilor la nivelul minimului de existenţă. În lunile următoare, MAE a desfăşurat o amplă campanie în susţinerea proiectului de lege, iniţiativa fiind sprijinită de circa 200 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Având mandatul poporului, MAE a acţionat ferm în vederea promovării dreptului constituţional al cetăţenilor la un trai decent.

MAE mulţumeşte pe această cale tuturor acelor care i-au oferit mandatul popular în vederea promovării acestui proiect de lege şi-i felicită pe toţi cu această primă, dar importantă victorie.

În acelaşi timp, MAE aminteşte Guvernului, că alocarea unei compensaţii sociale este doar un pas, dar nu şi realizarea integrală a dezideratului de asigurare a unui nivel de trai decent cetăţenilor Republicii Moldova.

De asemenea, MAE constată că, deocamdată, rămâne neacoperită cea de-a doua parte a iniţiativei sale — aducerea salariului minim la nivelul minimului de existenţă. Suntem siguri că, cu eforturi comune şi cu larga susţinere a societăţii, noi vom obţine şi realizarea acestui obiectiv.

MAE îşi reconfirmă şi pe această cale ataşamentul faţă de interesele cetăţenilor şi ale ţării, şi declară că le va promova şi în continuare cu aceeaşi fermitate.

Veaceslav Untilă,
preşedinte al MAE, deputat
Veaceslav Untilă: “MAE rămâne consecvent dorinţei sale de unificare a forţelor democratice” Scrisoare deschisă a preşedintelui MAE către liderii PL şi PLDM