Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Subiectul Transnistria, abordat de liderii MAE într-o discuţie cu Ambasadorul Rusiei

|versiune pentru tipar||
MAE / 1 octombrie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Liderii Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, preşedintele Veaceslav Untilă şi prim-vicepreşedintele Anatol Petrencu, au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin, la solicitarea expresă a acestuia. Întâlnirea a avut loc astăzi, 1 octombrie, la sediul MAE din Chişinău.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme privind relaţiile diplomatice dintre cele două state, situaţia social-politică din Republica Moldova, dar şi subiecte legate de istoria recentă. “Am discutat cu Excelenţa sa despre situaţia din Transnistria, dar am abordat şi teme privind manualele de istorie, folosite în şcolile şi liceele din Republica Moldova. Astfel de întrevederi sunt fireşti, se poartă între oficialii străini şi partidele politice importante din Republica Moldova, cu scopul de a asigura o continuitate a dialogului diplomatic”, a declarat prim-vicepreşedintele MAE, Anatol Petrencu.

Întrevederea liderilor MAE cu reprezentantul Federaţiei Ruse în Moldova a avut loc după ce Excelenţa sa Valeri Kuzmin a lansat o invitaţie în acest sens celor doi lideri ai Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană.

Serviciul de presă al MAE

Scrisoare deschisă a preşedintelui MAE către liderii PL şi PLDM Un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu