Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMAE

Comunicat de presă al MAE: “O victorie a democraţiei”

|versiune pentru tipar||
MAE / 31 decembrie 2010
Mişcarea “Acţiunea Europeană”

Mişcarea “Acţiunea Europeană” salută decizia politică de reconstituire a Alianţei pentru Integrare Europeană. La finalul unui proces îndelungat de negocieri, PLDM, PD şi PL au ajuns la un consens, au dat dovadă de înţelepciune politică, punând în prim-plan interesul ţării. MAE speră că noua coaliţie de guvernământ va lăsa ambiţiile şi interesele de partid la o parte şi va avea grijă de problemele oamenilor. Urmează a fi evitate neînţelegerile şi greşelile comise în cadrul precedentei Alianţe.

MAE, de pe poziţia unui partid extraparlamentar, îşi propune să promoveze iniţiativele şi proiectele pe care formaţiunea noastră nu a reuşit să le implementeze în perioada de guvernare a AIE-1. În acelaşi timp, MAE va monitoriza cu multă atenţie actul guvernării, pentru a asigura continuitatea reformelor începute.

Reconstituirea AIE este un succes al întregii societăţi. Este o victorie a democraţiei. Ne bucurăm pentru cetăţenii ţării, pentru toţi cei care cred în viitorul european al Republicii Moldova. Mişcarea “Acţiunea Europeană” îşi exprimă convingerea că, prin constituirea noii coaliţii de guvernământ, se va pune capăt crizei politice din Republica Moldova, se va obţine o redresare economică reală şi se va merge consecvent pe calea integrării europene.

Veaceslav Untilă,
preşedinte al MAE
Consiliul Naţional a convocat congresul V Extraordinar al Partidului MAE marchează ziua de naştere a scriitorului naţional Mihai Eminescu