Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Declaraţia Mişcării Populare Antimafie privind alegerea lui Lupu la funcţia de Preşedinte al RM

|versiune pentru tipar||
MPA / 14 decembrie 2011
Mişcarea Populară Antimafie

Mişcarea Populară Antimafie îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu posibila alegere a lui Marian Lupu la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Lupu — Preşedinte înseamnă consolidarea Mafiei în structurile de stat şi reprezintă a două lovitură puternică asupra stabilităţii RM, după devenirea lui Vlad Plahotniuc Vicepreşedinte PD şi Prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Votul deputaţilor din 16 decembrie 2011, este unul din cele mai importante din ultimii doi ani de guvernare a AIE.

Instabilitatea şi anticipatele sunt două lucruri grave pentru cetăţenii RM şi le produc suferinţe, însă şi mai garv este alegerea lui Lupu ca Preşedinte, în urma înţelegerilor dintre Filat şi Plahotniuc, care va produce reconfigurarea politică a Alianţei în AIE 3. Tot de ce au fost capabili liderii AIE, în doi ani de guvernare, fost spălarea imaginii familiei lui Voronin şi asigurarea acoperirii politice pentru Mafie.

Alegerile anticipate, oricum, vor avea loc. Alegearea lui Lupu adânceşte criza politică, iar preţul pe care cetăţenii RM vor trebui să-l plătească pentru instalarea lui Lupu în fotoliul de Preşedinte va fi mult mai mare decât dacă nu s-ar alege Preşedintele.

Mişcarea Antimafie se adresează deputaţilor din Parlament să nu asculte de liderii lor şi să nu-l voteze pe Marian Lupu la funcţia de Preşedinte, iar şi mandatul de deputat să-l folosească în interesul şi pentru siguranţa cetăţenilor care i-au ales.

Oficiul de presă al MPA

Comunicat de presă al Partidului “Mişcarea Populară Antimafie” Comunicat de presă al MPA privind condamnarea lui Viorel Ţopa