Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Comunicat de presă al MPA privind condamnarea lui Viorel Ţopa

|versiune pentru tipar||
MPA / 13 ianuarie 2012
Mişcarea Populară Antimafie

Viorel Ţopa, Prim-vicepreşedinte al Mişcării Populare Antimafie şi unul din martorii care au pornit alături de Sergiu Mocanu, preşedintele Mişcării, un process public împotriva lui Plahotniuc în august 2010, a fost condamnat astăzi la 8 ani privaţiune de libertate cu regim închis, de către Natalia Simciuc, judecător la Judecătoria Buiucani.

Dosarul pe numele lui Viorel Ţopa în legătură cu nişte fapte săvârşite în 2001 privind delapidări de fonduri de la Banca de Economii şi asupra cărora deja s-au expus şi Banca Naţională, şi Procuratura Generală, a fost intentat a doua zi după declaraţiile publice făcute de Ţopa împotriva elementelor mafiote din structurile de stat.

Dosarul este unul politic intentat la comanda lui Vladimir Plahotniuc, în adresa căruia Viorel Ţopa a venit cu mai multe acuzaţii. Mai mult decât atât, directorul Băncii de Economii, Grigore Gacikevici, face parte din schema lui Plahotniuc făcută publică de Antimafie şi are rolul de a pune pe rol un caz vechi de 10 ani.

Serviciul de presă al Mişcării Antimafie

Declaraţia Mişcării Populare Antimafie privind alegerea lui Lupu la funcţia de Preşedinte al RM Ultimatumul Mişcării Populare Antimafie: Vladimir Plahotniuc şi Vlad Filat au la dispoziţie două săptămâni ca să revină în câmpul legal al Republicii Moldova