Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Cine a finanţat petrecerea MAEIE?

|versiune pentru tipar||
MPA / 23 februarie 2012 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Cine a finanţat petrecerea Ministerului de Externe de la sfârşitul anului 2011, care a avut loc în unu din cele mai luxoase localuri din capitală? Vicepreşedintele Mişcării Populare Antimafie, Daniela Bodrug, susţine că nici până astăzi nu a obţinut un răspuns clar la această întrebare.

“Au fost oferite mai multe explicaţii, dar niciuna nu este clară. Reprezentantul ministerului a declarat chiar în acea seară că petrecerea este finanţată de către un sponsor privat. După câteva zile, premierul Filat a declarat că fiecare minister are un buget intern şi este la discreţia ministrului să decidă dacă aceşti bani sunt folosiţi pentru prime sau astfel de acţiuni, şedinţe, festivităţi în ajun de Crăciun, pentru că sunt şi ei oameni.

Ministrul de Externe, Iurie Leancă, a declarat ulterior că acest eveniment a fost finanţat în cadrul unui proiect PNUD. Am expediat câteva adresări la donatorii internaţionali şi la ministrul Leancă pentru a ne spune cum a fost de fapt”, a declarat Daniela Bodrug, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit ei, în scrisoarea de răspuns de la PNUD este menţionat că această şedinţă este parte a Planului de lucru şi a strategiei de resurse umane a ministerului. “Mai departe, se face referinţă la acest proiect PNUD, dar nu se spune nicăieri că aceasta acţiune face parte din acest proiect. Am încercat să facem parte şi de raportul financiar, dar nu l-am găsit nicăieri. Raportul se prezintă la sfârşitul anului, deja suntem în luna martie”, a spus Bodrug.

“Suntem în drept să credem că se trişează pentru că toate declaraţiile nu au o explicaţie logică decât că conducerea ministerului nu ştie cum să iasă din această situaţie. Este regretabil în faţa cetăţenilor şi în faţa finanţatorilor străini pentru că este o ruşine”, a mai spus Daniela Bodrug.

“Răspunderea este personală. Nu contează al cui ministru este, al lui Filat, Ghimpu, Plahotniuc sau Lupu.

Noi nu suntem judecători sau procurori. Ceea ce putem face este să aducem acest caz în faţa Curţii opiniei publice. Cetăţenii să-şi facă concluzia de rigoare. În moment ce oamenii nu au ce mânca, mor de frig şi de foame, copii mor pe masa de operaţie, ei duc o viaţă de glamour, parfum. Să lase costumele Pierre Cardin şi să îmbrace salopetele, să încalţe cizmele pentru că este mult de lucru”, a ţinut să adauge Bodrug.

Sursa: www.antimafie.md

MPA: Lista neagră a justiţiei moldoveneşti Nicolae Timofti este candidatul Mafiei