Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Nicolae Timofti este candidatul Mafiei

|versiune pentru tipar||
MPA / 13 martie 2012 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Astăzi, 13 martie 2012, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat poziţia Mişcării Antimafie privind candidatura lui Nicolae Timofti la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

În adresarea sa, Sergiu Mocanu atenţionează că Nicolae Timofti este cea mai docilă slugă a Mafiei, care a acoperit atacurile raider din ultimul an, datorită funcţiei pe care o deţinea, cea de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar alegerea lui Timofti în funcţia de preşedinte ar însemna “mariajul clasei politice cu sistemul judecătoresc din RM, după 20 de ani de concubinaj”.

Liderul Mişcării Antimafie a mai adăugat că “Ghimpu a greşit o singură literă când a spus că Timofti a fost trimis de Dumnezeu. De fapt, trebuia să spună «dumnezei». Banii, interesul şi Plahotniuc — aceşti «dumnezei» l-au făcut pe Ghimpu să accepte trădarea”, referindu-se la declaraţia de ieri a lui Mihai Ghimpu, care a spus că “după 2,5 ani de chinuri pentru AIE, Dumnezeu l-a trimis pe Timofti”.

Mai mult decât atât, Sergiu Mocanu spune că Nicolae Timofti a colaborat cu fosta securitate şi cere ca acesta să facă o declaraţie pe propria răspundere prin care să confirme sau să infirme acest fapt şi, mai târziu, va răspunde în faţa procurorilor, dacă va face o declaraţie minciunoasă.

Sergiu Mocanu a făcut o referinţă şi la adresa lui Vlad Filat, despre care crede că, la ora actuală, este “păpuşa” lui Plahotniuc. “Dacă Timofti e ales preşedinte, nimic din ce a zis Filat nu se va întâmpla, nici demiterea procurorului, nici reformele despre care s-a vorbit atât. Filat este păpuşa lui Plahotniuc şi nimic nu mai poate fi schimbat. El a cedat totul fiind presat şi şantajat de Plahotniuc”.

Totodată, Sergiu Mocanu s-a referit şi la acţiunile opoziţiei comuniste, care nu sunt decât o propagandă pentru ca familia Voronin să-şi redobândească proprietăţile luate de Plahotniuc, ceea ce îi face pe oameni să se strângă în jurul Mafiei de frica revenirii comuniştilor.

“16 martie 2012 poate fi o zi neagră pentru cetăţenii RM, dacă vom permite Mafiei să-şi instaleze în cele mai înalte funcţii în stat, marionete influenţabile. Sunt motive care mă fac să cred că Timofti nu va fi ales preşedinte al RM”, a concluzionat Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Antimafie.

Sursa: www.antimafie.md

Cine a finanţat petrecerea MAEIE? Atacurile raider pe înţelesul tuturor