Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Mişcarea Populară Antimafie sprijină libera şi sincera manifestare a cetăţenilor

|versiune pentru tipar||
MPA / 11 septembrie 2012 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Stimaţii mei prieteni,

Unionismul este un ideal aproape sfânt al poporului român. Unionismul, de la Nistru până la Tisa, este un ideal pe care l-au împărtăşit românii sute de ani din toate spaţiile, inclusiv, de aici, din Basarabia. Acest ideal frumos nu merită să fie terfelit, nu merită să fie nici cântecul de lebădă al lui Pavlicenco, nici ţintă de bătaie a lui Şelin. Credeţi-mă pe cuvânt, eu aş fi cel mai mare entuziast — la fel cum am fost acum 20 de ani, când riscam, când nu dormeam nopţi, când căram ajutoare umanitare, când eram pe baricade — să fiu alături de aceşti tineri şi să îmi exprim cu foarte multă fericire şi bucurie un ideal. Însă unionismul nu poate fi, din păcate, un program politic la ora actuală, el nu are cum fi un program politic acum, pentru că programul nostru politic este integrarea în Uniunea Europeană. Doar UE are la moment capacităţi de absorbţie a RM, capacităţi de administrare a potlogăriilor care se produc în Republica Moldova. Din păcate, România nu are la modul real capacităţi administrative să gestioneze procesul de reformare a societăţii moldoveneşti ca ea să corespundă rigorilor europene.

Iată de ce, având cea mai frumoasă atitudine pentru nişte tineri care îşi exprimă sincer păsul, nu sunt în stradă alături de ei pentru că eu am de îndeplinit un program politic, viabil şi fezabil pentru RM la ora actuală. Iată de ce, nu sunt alături de cântecul de lebădă al provocatorilor cum este Pavlicenco şi, pe de altă parte, Şelin. Deci, lăsaţi oamenilor aceştia o Pavlicenco şi un Şelin, şi încă 20 de ani lumea asta o să se bălăcească în bălăria pe care mafia o crează pentru oamenii de aici. Există voci, aşa ca Diacov, care este mâna dreaptă a lui Plahotniuc, om care se îmbogăţeşte pe seama Ministerului Culturii şi îşi face un business din politică şi care a devenit foarte vocal spunând că trebuie interzise marşurile unioniste şi antiunioniste. Cum adică să le interziceţi? Cui îi este interzis? Ce democraţie spuneţi că faceţi voi în ţara asta, dacă sunteţi gata să sugrumaţi în interesul vostru libertatea de exprimare?

Sprijin libera şi sincera manifestare a oamenilor. Nu-mi plac provocările, nu-mi plac provocările gratuite. Eu vă îndemn pe toţi oamenii care aveţi acel ideal sfânt, veniţi alături de noi să înfăptuim un program de integrare europeană şi idealurile sfinte ale poporului român se vor realiza în cadrul UE, altfel, puteţi să ajungeţi să trăiţi mari deziluzii de la acei care îşi fac capital politic pe seama voastră, pe seama unor oamnei extrem de sinceri, care trăiesc sincer acest ideal. Eu sunt, ştiţi că în această campanie stupidă de referendum în România am fost de partea cauzei pe care o promovează Băsescu, şi am să fiu în continuare pentru această cauză europeană a României care ne dă o şansă şi nouă — Republicii Moldova.

În numele Mişcării Populare Antimafie

Sergiu Mocanu

Sursa: www.antimafie.md

Sergiu Mocanu: Parcursul european al Republicii Moldova — de la “Welcome” la “Auf Wiedersehen” Presa din Republica Moldova NU este liberă