Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Presa din Republica Moldova NU este liberă

|versiune pentru tipar||
MPA / 21 septembrie 2012
Mişcarea Populară Antimafie

Ieri, ziarul Adevărul a publicat o investigaţie prin care informează opinia publică despre faptul că Preşedintele Curţii de Apel, Ion Pleşca, a luat în doar doi ani de zile (2010–2012) credite de zeci de milioane de lei de la două bănci pentru firma fiului său, Nivali-Prod, care deţine 25% din acţiuni.

Conform investigaţiei, ex-deputatul Sergiu Grădinaru, cel care deţine în prezent funcţia de consilier al pretinsului premier al regiunii transnistrene, este acţionar majoritar, cu 61,06%, la firma Nivali-Prod. Este vorba despre acelaşi Grădinaru care, recent, a fost numit în fruntea unui grup de lucru care să elaboreze politica internă a Tiraspolului.

Mişcarea Populară Antimafie a urmărit modul în care a fost oglindită această informaţie de o importanţă majoră pentru opinia publică în presă şi îşi exprimă regretul că în loc de câini de pază ai societăţii, unele surse din mass-media, au devenit “căţeluşi de companie” ai reprezentanţilor Mafiei din Republica Moldova. Reiterăm convingerea noastră că presa din Republica Moldova nu este liberă şi este plătită de personae influente din mediul politic — oglindirea cazului Pleşca este un semnal clar în acest sens.

Vă prezentăm mai jos Lista mijloacelor mass-media care au preluat investigaţia făcută de Adevărul, cu menţiunea că, din păcate, ProTV s-a limitat la prezentarea acestei informaţii doar pe portalul său de pe internet, omiţându-l la Buletinul de ştiri de la televiziune:

  1. Adevarul (a făcut investigaţia)
  2. Centrul de Investigatii Jurnalistice
  3. JurnalMD
  4. InProfunzime
  5. ProTV
  6. YAM
  7. EPRESA
  8. CLICK
  9. Radio Orhei

Sursa: www.antimafie.md

Mişcarea Populară Antimafie sprijină libera şi sincera manifestare a cetăţenilor Tribunalul Public Antimafie